diy · gyerekeknek

DIY – Jön a tigris (jelmez)

Amire szükségem volt a tökéletes jelmez elkészítéséhez:
1 db tigrismintás body (a képen látható a Tescoból való)
1 db hajpánt (Tesco)
1 db A4-es narancssárga filc
1 db A4-es sötétbarna filc
2 m narancssárga szaténszalag, 6 mm-es
1 narancssárga kordnadrág (Cora)
1 csomag narancssárga ruhafesték (Columbus)
olló, ragasztópisztoly, tű, cérna, pár maroknyi tömőanyag, 2 cm tépőzár

1. a tigrismintás bodyt megfestettem a textilfestékkel (pontos leírás a csomagon), majd alaposan átöblítettem és kimostam.

2. a hajpántra rátekertem a szaténszalagot (az elején ragasztópisztollyal rögzítettem, majd tekerés közben pár köztes ponton is megragasztottam, hogy ne csúszkáljon a szalag)

3. kivágtam a sötétbarna filcből a legnagyobb részét a fülnek, majd vágtam rá két kisebbet a narancssárgából, és ha van esetleg otthon világos krém színű is, akkor a fül belsejét azzal készítsük el.

4. egymásra ragasztottam a 2 (illetve 3) réteget, majd felragasztottam a szalaggal betekert hajpántra. A fület hátulról narancssárga hosszanti háromszög csíkokkal tettem még tigrisesebbé.

5. a narancssárga filcből egy nagy téglalapot, a barna filcből pedig hosszanti háromszögeket vágtam rá, és ragasztó pisztollyal a narancssárga alapra rögzítettem.

6. kifordítottam a téglalapot, és összevarrtam a hosszanti oldal mentén és az egyik végén (lehet kézzel, nekem szerencsére van hozzá gépem.)

7. kifordítottam a csíkot, megtömtem, majd bevarrtam a végét. Ide a farok tövéhez ragasztópisztollyal rögzítettem a kis darab tépőzár egyik felét.

8. a tépőzár másik felét rávarrtam a nadrág hátsó részére (a farkot azért gondoltam tépőzárral rögzíteni, mert így fel-le rakható, ha esetleg a kis tigris már unná, hogy nem tud rendesen leülni, vagy egyszerűen zavarja, hogy ott van).

Időközben megszáradt a megfestett, kimosott body is, így kész a szett a holnapi maszkabálra! Már csak egy kis arcfestés, és a tigrisünk mehet is a dzsungelpartiba!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s