cipőzsák · táska

Olvasztás, nem bírom abbahagyni…

Korábbi Magazinunkban bemutattuk, hogy hogyan lehet a műanyag nejlontáskából remek alapanyagot készíteni (Masni Magazin 3. szám, 7. oldal: Nejlontáska olvasztása), és mit is lehet vele kezdeni, és most újabb projektbe vágtuk a fejszénket. Játszótérre kitűnően el lehet szállítani benne a homokozó játékokat, és legalább nem mérgelődünk, hogy a rendes táskánk tiszta homok lesz hazaúton a sok formától (már amit nem felejtünk ott…).

Amire szükségünk lesz: megolvasztott nejlondarabok, kb. 2 m hevederpánt és a vállpánthoz egy-egy fix-és mozgócsúszóra.

Olvasszuk meg a nejlontáskákat, és varrjuk őket össze egy hosszú sávvá. Tipp: ha nem szeretnénk két lábon járó pelenka-vagy WC-papír reklámok lenni, akkor a logóknál vágjuk el a darabokat. Varrjuk össze a visszáján a darabokat, majd a színére fordítva cikk-cakkoljuk végig a varratokat, hogy belül ne maradjanak meg a varratok élei.

Erősítsük meg a munkadarabunk két végét, ahova majd a kézi- és vállpántok jönnek. Most két fehér erős sávot varrtunk rá, kb. 10 cm-re a két szélétől.

Amennyiben szükségesnek látjuk, belső zsebet is varrhatunk bele. Tipp: Ne legyen túl széles, mert a pántok helye ettől függ majd, és a zseb teteje mindenképp a megerősítésre essen! Varrjuk össze két oldalt a táskánkat. A kilógó és egyenetlen széleket vágjuk le párhuzamosra a varrattal.

Most következik a táska aljának kialakítása. Az alsó két sarkot hajtsuk meg a képen látható módon. Egy csipesszel összefoghatjuk a táska többi részét, hogy ne csúszkáljon szét. Tollal rajzoljunk egy merőleges vonalat az oldalvarratokra, varrjuk össze, és vágjuk le a háromszögeket.

 Fordítsuk a színére a táskánkat. Szegjük be a tetejét körben.

Gombostűzzük rá a kézi pántokat, és varrjuk rá erősen a megerősített részre. Ha varrtunk bele belső zsebet, akkor arra ne varrjunk rá!

Jöhetnek a vállpántok. Egy kb. 20 cm-es pántra varrjuk rá a fix karikát. Egy kb. 1 m-es pántra pedig a mozgócsúszó középső, mozgó részét.

 Forgassuk úgy a táskát, hogy az oldalsó éle legyen előttünk. Varrjuk fel a rövidebbik pántot.

Hurkoljuk át rajta a képen látható módon a hosszú pántot.

Majd fűzzük át a hosszú pántot a mozgó karikán, és varrjuk a másik végét a táska másik oldalára.

Meg is volnánk:).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s