ajándék · ékszer · divat · diy · kitűző

Szürkeség ellen – virágkitűző házilag

A január nem a kedvenc hónapunk, túlélünk. Várjuk a világosságot, a napsütést, a melegebb időt. Sok környező blogon a virágokra esküsznek. Ez minket is megihletett, és elkészítettük a Masni variációját virágra. Mi kitűzőre gondoltunk. Vadító piros filcből. Virágokra, sokra, nagyra. Íme az útmutató!

Amire szükséged lesz: hullámkarton (cipős doboz pl.), egy darabka piros anyag, kitűző alap, piros filc, piros hímzőfonal, tű, ragasztópisztoly, pár gomb.
  
Mi egy poharat használtunk alapnak, és kivágtunk egy 10 cm átmérőjű kört a dobozból, és bevontuk a darabka piros anyaggal, majd ráragasztottuk a kitűző alapot.
Vágtunk egy 20 cm hosszú és 4 cm széles, illetve egy 12 cm hosszú 3 cm széles csíkot a filcből. Félbe hajtottuk, és ollóval a hajtásvonalat fél centinként bevágtuk félig. Az így keletkezett csíkokat, elkezdtük feltekerni, ragasztópisztoly rögzítettük több ponton, hogy stabil legyen a kész virágunk. Így 2 virággal már meg is volnánk.
 
Utána kivágtunk ki 2×5 db kis szirmot a piros filcből, 2,5 cm széles és 4 cm magas méretben. Piros hímzőfonallal elkezdtük összeölteni meg szirmok alját úgy, ahogy a képet látszik. (Ha képzeletben 5 kis egyenlő részre osztod a szirom alját, akkor a második és a negyedik részben legyen felül a fonal.) Újabb két virág lett az eredmény.
Legvégül kivágtunk 3-3 nagy (4 cm átmérő), és kisebb kört (2,5 cm átmérő),
és kerestünk rájuk 1-1 gombot. Összeöltöttük, és kaptunk 3 virágot.
A virágok elrendezgetése, és felragasztása után nem marad más hátra, mint gyönyörködni, sokat viselni a kitűzőt, és várni a tavaszt :)!

Gyere, kreatívkodj velünk még többet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s