összejövetelekre · dekoráció · diy · otthonra

Csinos tojáskosár

Akár dekorációnak, akár tojásgyűjtésre használjuk, mindkettőre tökéletesen alkalmas! Szükségünk lesz egy napilapra, ollóra, tűzőgépre, türelemre, egy kis türelemre, festék spray-re, türelemre és türelemre. De a végeredmény csodás lesz, meglátjátok!

Ezekre lesz szükséged: újságpapír, olló, vonalzó, tűzőgép, festékspray.
Vegyünk egy lapot az újságból, és vágjuk le azt a részt, ahol össze van hajtva. Majd hosszában vágjunk 6 cm széles csíkokat. 7+7+7+2-t, azaz összesen 23 darabot. (Ehhez a mennyiséghez több lapra lesz szükséged!)
Hajtsuk kétszer félbe hosszanti irányban az összes csíkot.
Fektessünk egymás mellé 7 csíkot!
Majd kezdjük el befonni az első, erre a 7 szálra merőleges csíkot: egyszer felül, egyszer alul. Amikor végeztünk, igazítsuk meg a fonott területet, legyen a csíkok közepén (tehát a szabadon álló szárak két irányba ugyanakkorák legyenek). Ha kellően feszes a fonat, rögzítsük tűzőgéppel minden oldalon.
Most következik az oldal felfonása. Tűzzünk egy szálat az egyik sarokba, és kezdjük el a merőleges síkban történő fonást: egy kint egy bent.
Ha sarokhoz érünk, ott hajtsuk meg egy kicsit a fonószálat, hogy szépen kiadja a doboz forma élét. Menjünk tovább, majd amikor a negyedik oldalt is befontuk, rögzítsük a végét tűzőgéppel.
A következő szállal folytassuk, majd így tovább! 2-3 szintenként érdemes köztes rögzítéseket is betűzni a tűzőgéppel.
Ha 7 szint magasra fontunk, akkor jön a zárás. Vágjuk le a túllógó szálakat 1-1,5 cm ráhagyással, ami befelé áll, kifelé tűzzük le, ami befelé, azt ráhagyással visszahajtva kifelé.
A két maradék szál lesz a kosár füle.Ezeket fordítsuk egymásba, majd rögzítsük a végeit tűzőgéppel.
Mind a kosarat, mind a fülét fessük le külön-külön a festékspray-vel. Ha egy rétegben nem fogná be kellő mértékben, a teljes száradás után fújjunk rá még egy réteget.
Amikor ez is megszáradt, tűzzük rá a kosárra a fület. Ha szeretnék díszíthetjük szalaggal is, hogy még ünnepibb legyen a kosárkánk :)!
Indulhat a tojásgyűjtés!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s