dekoráció · diy · otthonra

Saláta kopogtató – azaz amikor a blogger is mellényúl…

Kedves Olvasóink! Új oldalról mutatkozunk be. Bemutatjuk, hogy nekünk se sikerülhet minden, nekünk se lesz tökéletes a végeredmény mindig, sőőőőőt. A mostani kopogtató történetét azért mutatjuk be Nektek, hogy nevessetek velünk :)!

A hétvégén, amikor beugrott az ötlet, hogy új kopogtatót készítek (mert a húsvéti tojásos ilyenkor azért már elég ciki, nem?), gyorsan elő is kapkodtam, amik eszembe jutottak. Vessző koszorú (szép tavaszi) és egy kiselejtezett zöld póló (a színe miatt nem tudtam végleg megválni tőle és a ruhagyűjtőbe vinni). Gondolkoztam, illesztgettem őket, hogyan is kerüljön a póló a koszorúra, és akkor beugrott. Pólóvirágot fogok gyártani, és azokat ragasztgatom fel. Nekiláttam. Elkészültek a virágok. 3,5 éves kisfiam odajön, rámnéz, majd megkérdi: “Anya, ezek a saláták micsodák?” És valóban. A virágok inkább saláták, mint virágok, és innen kezdve nem bírtam másképp nézni a “virágokra”…. Nagy mosolygás mellett, azért befejeztem a kopogtatót, mert ilyet se látott még a környék, saláta az ajtón! Kérem szépen, mi komolyan vesszük az egészséges életmódot és a kreatív blogolást, ezért bemutatom Nektek, hogy hogyan készítsétek el Ti is. (Lehet, hogy érdemes a saláta zöld helyett valami más színt választanotok, úgy biztos szebb eredményre juttok, mint én ;)!)

Amire szükséged lesz: egy régi vidám színű póló, melyből virágokat készítünk, sablon (innen töltsd le), olló, gombostű, ceruza, maradék darabka filc, vesszőkoszorú, pár gomb. A sablonból csak a középső és a kisebb mintát használtuk most fel! (A legnagyobb mintából a pólóvirág kitűzőt készíthetitek el, amit itt találtok meg!)

Ahogy írtam feljebb, most csak a középső és a kicsi mintára lesz szükséged. Vágj ki mindkét méretből 8-8 darabot. Ügyelj a hajtásra!
 A filcből vágj ki  4 és 3 cm átmérőjű köröket.
Ezek lesznek a virágok alapjai, erre fogjuk ráragasztani a szirmokat.
 Hajts félbe egy már amúgy is félbe hajtott szirmot, és illeszd a “sarkát” a filc kör közepére.
 Ragaszd fel az összes negyedbe hajtott szirmot negyed körív eltolással a korongra. Amikor egy szinttel végeztél, folytasd a ragasztást, amíg el nem fogy a 8 szirom.
Amikor készen vagy a ragasztással, hajtogasd szét, “bolyhozd” fel a szirmokat
(vagyis a saláta leveleket ;))!
 Ragaszd fel virágokat/salátákat a koszorúra!
Ragaszd fel a gombokat is, és készen is vagy :)!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s