dekoráció · diy · otthonra

IKEA hack – trikolor állólámpa

Lehet, hogy a cím kissé félrevezető, mert ezt a lámpát 1996-ban vásároltuk, de attól még az IKEA-ban, csak már jó ideje nem kapni. Eljött az idő, hogy átalakítsuk, megérett rá.

A fa részek színe már besötétedett, a fekete porszórt fém láb egyszerűen nem tetszett, de a szívemhez nőtt, így nekiestem. Vettem fehér és királykék lazúrfestéket.

Miután lecsiszoltam a fa részeket, és az egészet zsírmentesítettem és portalanítottam, lekentem fehér lazúrfestékkel. A körte foglalat részét érdemes lett volna maszkoló szalaggal megvédeni a maszatolástól…

A második réteg előtt (a festék száradási ideje (24 óra)), kikevertem egy harmadik színt, a világos kéket. Már az egy réteg 95%-ban tökéletesen befedte a fekete fém szárat, így maszkoló szalaggal két helyen leragasztottam 1-1 sávot az állólámpa szárán. Itt vált a fehér világos kékbe, majd a világos sötét kékbe.

A fa részeken a 2 réteg sem volt elegendő, ott három rétegnyi festékre volt szükség. Miután a festék tökéletesen megszáradt, eltávolítottam a maszkoló szalagból készült elhatároló csíkokat.

Meg is van a tökéletes helye a lámpának!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s