összejövetelekre · recept

Strand-food otthon – éljen a lángos!

Streetfood otthon - éljen a lángos

Manapság olyan menő “streetfood”-ról beszélni, akkor mi miért ne beszélhetnénk strand-foodról? Nektek amúgy mi a kedvencetek? Lángos? Palacsinta? Hekk? Mi erősen lángos pártiak vagyunk, és van egy szuper, otthon is elkészíthető receptünk. Íme:

60 dkg liszt, 1 kocka élesztő, 2 teáskanál só, 2,5 dl tej, langyos víz

A lisztet a sóval jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a langyos tejben feloldott (nem kell felfuttatni!) élesztőt. Lágy tésztát gyúrjunk, ha kell még bele folyadék, akkor langyos vizet adjunk hozzá! Alaposan kilisztezett edényben kelesszük 2 órát! (A tészta tetejét se felejtsük el belisztezni ;)). Amikor szépen megkelt, szaggassunk kis almányi gombócokat, húzzuk szét lángos formájúra és forró olajban süssük ki! Frissen tálaljuk!

Tipp: a megkelt, de még ki nem sütött tészta, folpackba csomagolva 2-3 napig is eláll a hűtőben, így mindig frissen süthetünk.

Strand-food otthon – éljen a lángos!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. kisebb adagokat szaggatva, tölteléket rakhatunk bele.. Én virslit sajttal, vagy sonkát sajttal szoktam, össze gyúrom kis henger alakúra, és úgy sütöm ki.. Ha nagyon aprókat csinálunk, a virsliket felvágjuk vendégváró falatkákat kapunk.Nagyon finom!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s