újrahasznosítás · divat · diy · festés

Póló recycling – Ombre pólófestés

A hajam már ombre, újrahasznosítani pedig nagyon szeretünk, jöhet a pólófestés. Ez egy igazi alkotói/művészkedős munka, így azoknak ajánlanám, akiket nem keserít el, ha nem olyan lesz 100%-ban, mint ahogy elképzelték.

ombre polo 043_m

Amire szükségünk lesz: póló, ruhafesték, vödör, eszközök a merítéshez

Ez a pólófestés az egyre mélyebbre a festékbe merítés módszerével készült, ezért némi modellezést igényel a folyamat. Akasszuk fel a pólót egy vállfára, és próbáljuk ki, hogy élesben hogyan fog belemerülni a festékkel teli vödörbe. Itt szükség van egy kis házi barkácsolásra. Pl. a vödröt helyezzük a földre, fölé a fregolinkat, kössünk egy madzagot a fregolira, és majd ennek segítségével engedjük bele a pólót a vödörbe.

(Nekem van plafonra felhúzós fregolim, ami tökéletesen megfelel a póló vödörbe történő fokozatos beleengedéséhez, így nem volt szükségem külön madzagra.)

ombre polo 030_m

A madzagot rögzítsük a fregolira. Csomózzunk 5-10 cm-enként hurkokat a madzagra, amibe majd felakasztjuk vállfástul a pólót, így az egyre mélyebbre merül a festékben. (Felhúzós fregolinál pedig a fregoli madzagján készítsünk csomókat.)

ombre polo 034_m

Számos ruhafesték kapható, én a régi, jól bevált Columbus márkájút választottam. A leírtakhoz képest (egy adagot 1-2 l-ben kell feloldani) valamivel hígabb lét készítettem, mert fontos, hogy a vödörben jó magasan legyen a festékszint, hogy minél átmenetesebb lehessen a póló.

Fontos: A póló csak lóghat a vödörben, mert ha felfekszik a póló alja a vödör aljára, akkor összenyomódik a póló, és nem lesz vízszintes az átmeneti csík (ahogy nálam is a legfelső csíknál látható)!

Jöhet a fokozatos beleeresztés. Minden lépésnél várjunk kb. 30 percet, mielőtt mélyebbre eresztjük.

ombre polo 036_m

És elértünk a végére.

ombre polo 038_m

Most nagyon óvatosan emeljük ki a pólót, és hagyjuk, hogy visszacsöpögjön a festék a vödörbe. Ha már nem csöpög, mehet a mosógépbe mosásra!

Készen is volnánk, viseljük örömmel!

x_ombre polo_m

Ja! És annyira belelendültünk az ombre festésbe, hogy pénteken jövünk egy másik technikával!