divat · diy · festés

Ombre pólófestés 2.0

A hét közepén bemutattunk egy technikát, jöjjön most egy másik. Akkor egy fregoli volt a segítségünkre, most két kézzel merítettünk. Íme a végeredmény! Szerencse, ha az embernek van egy vállalkozó kedvű és nem utolsó sorban csinos unokahúga, akit még le is lehetett fotózni :).

Ombre póló
Ombre póló

 

ombre_eszközök

A póló elkészítéséhez a következő eszközökre lesz szükség: 1 nagy tál, 1 keverőkanál, 1 zacskó textilfesték (mi most korall színűt használtunk), 1 pár egyszer használatos gumikesztyű, 1 pamut póló, amit festés előtt már kimostál.

festék feloldás

Vedd fel a gumikesztyűt, és forralj 1 liter vizet. Tedd a festéket a nagy tál aljába, óvatosan öntsd rá a forró vizet. A keverőkanállal addig kevergesd, amíg a festék teljesen fel nem oldódik!

IMG_2767

Tedd csap alá a pólót, és addig vizezd be, amíg szeretnéd, hogy NE fogja be a festék. Próbálj egyenes vonalban vizezni (a végeredményen látod, hogy nekem, bármennyire koncentráltam, sikerült ferdén vizeznem ;)). Csavard ki a pólót, h ne tocsogjon!

IMG_2768

IMG_2769

A pólót a tetején megfogva tegyük a feloldott festék fölé. És most következik a MUTATVÁNY ;). A póló vállát a lehető legvízszintesebben tartva merítsük bele a festékbe a vizes rész vonaláig, és AZONNAL emeld feljebb. Így készül a legvilágosabb rész. Kb 20-30 másodpercet várj a szintek között. A legalját hagyd 1 percig a festékben.

IMG_2771

Amikor úgy érted, hogy eléggé festékes a póló, tedd a mosogatóba, és addig öblítsd folyó víz alatt, amíg festékes víz folyik ki belőle. Csavard ki a pólót, és szárítsd meg. Mosd át mosógépben is, így fixálod is a festést, és szebb is lesz az átmenet, mert a festék még egy kicsit át fog mosódni, így mindenképpen magában mosd ki :))).

Készen vagyunk. Viseljük büszkén, vagy adjuk ajándékba!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s