dekoráció · diy

Hőségben dekorálj egyszerűen

Ebben a hihetetlen melegben az ember tényleg nem vágyik semmi egyébre, mint vízpartra és hűs limonádéra. Aki még nem állt teljesen nyári üzemmódra, és az is aki már igen, figyeljen, megmutatjuk, hogyan lehet villámgyorsan dekor ragasztó szalaggal látványos eredményt elérni. Mi most pár egyszerű, narancssárga kabátos ceruzát fogunk átöltöztetni! A ragasztó szalagokat Laurától, a Coloring Tape oldal tulajdonosától kaptuk, köszönjük!

dekor ragasztószalag anyag

Amire szükséged lesz: pár darab ceruza, 2-3 féle dekor ragasztó szalag, festékspray, maszkoló szalag

dekor ragasztó szalag festés

A ceruzák végét, a radírnál maszkold körbe a maszkoló szalaggal, és ebből a szalagból készíts neki fület is, aminél fogva fel tudod ragasztani majd egy darab botra. (Én most a kertben festettem, egy eldugott sarokban, ahol nincs túl sok növény se, meg semmi se, hogy a szóródó festék ne fogjon be nagyon semmit.) A technika a következő: végy egy darab botot és kb. 3-4 cm távolsággal ragaszd rá a lógó ceruzákat. Így minden oldalról szépen be fogod tudni fújni.

DSC_0782

A festék spray-vel a következő képpen dolgozz: alaposan rázd fel (akár 1 percig!), utána kezd el a festést úgy, hogy “lengő” karmozdulatokat végzel. Mindig a tárgy előtt indítsd a fújást, és utána hagyd abba, ne fess pontszerűen! A spray mindig mozogjon a kezedben, és ügyelj rá, hogy ne fújj egy helyre sokat. Első rétegben valószínű, hogy át fog még tetszeni a ceruza alap narancs színe, de ezen könnyen lehet segíteni egy második réteggel. A második réteget 10-15 perc után fújd rá az elsőre, amikor az már teljesen megszáradt! Ügyelj rá, hogy minden oldalról szépen egyenletesen fehér legyen a ceruza.

DSC_0786

A teljes száradás után, ami a festék spray dobozán biztos fel van tüntetve, jöhet a dekor ragasztó szalag!

DSC_0864

Mi most csíkokat és hosszanti irányban egy hosszú szálat ragasztottunk, de a szalag annyi, de annyi lehetőséget rejt magában, hogy bátran kísérletezzetek!

DSC_0860

Jó munkát!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s