dekoráció · diy · falra · festés · otthonra

Kreatív falfestés: Cikkcakk (“chevron”) a falon

Sok gyönyörűséges cikkcakk falfestést találtam, ezeket egy bejegyzésben össze is gyűjtöttem. Nézzétek meg, érdemes! Majd nekiláttam én is a munkának.

cikkcakk 038-001

Kezdjük a sablon elkészítésével. Mérjük le a falunkat. Nekem 170 cm hosszú a falam, így egy háromszög 34 cm hosszú lett, hogy a sor végén ne fél háromszög legyen. A háromszög magassága szabadon választott:).

084-001

A háromszögeket ragasszuk fel egy hosszú csíkra!

086-001Kezdjük a fal tetején. Maszkoló szalaggal ragasszuk fel a sablont a falra, és a háromszögek csatlakozási pontjait és a háromszögek csúcsait jelöljük fel a falra.

088-001Attól függően, hogy milyen vékony és vastag csíkokat szeretnénk a falra, úgy jelöljük fel a következő pontsort. Én a háromszögek csúcsai által meghatározott vízszintes egyeneshez illesztettem mindig a sablont, amíg le nem értem a földig.

Jöhet a maszkolás. A felrajzolt pontok fölé ragasszuk első körben a szalagot. Ügyesen és türelmesen (!) maszkoljunk! Nagyon pepecs munka, de ha ügyesen vagyunk, akkor egy csomó maszkolást (és munkát és időt) megspórolhatunk azzal, hogy a szalagnak mindkét éle mentén festhetünk. (Nem csak mondjuk alatta, hanem felette is, erre én sajnos később jöttem rá…).

094-001

Lefele haladva a következő jelölő pontokat alulról ragasztottam fel, az az alattit felülről, és így tovább. Viszont ahogy a képen is látni, így a maszkoló szalagnak még csak az egyik oldala hasznosítható mintafestéshez.

099-001Vonalzó segítségével kimértem a hiányzó pontokat, és ahol hiányzott, oda még ragasztottam szalagot, ahol túl sok volt, ott levágtam.

002-002Ha még nem elég a cikkcakk, akkor a meglévő ragasztások közé ragasszunk még – pl. vékony maszkolószalaggal – még csíkokat. Ezekhez a pontokat egyszerűen két csúcspont közötti táv felezésével (v. pl. harmadolásával) kapjuk meg.

002-001Még egyszer simogassuk át a maszkoló szalagokat, hogy ne folyjon be a festék alája.

008-001Egy másik színnel jöhetnek a közök. Készen is volnánk:).

cikkcakk 033-002

Nem csak a projekt elkészülte alatt, de fotózáskor is mindig jól jön egy “segítő” kéz:).

2013-09-30 cikkcakk_mSzép lett, ugye?

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s