dekoráció · diy · otthonra

Tök nem tökből

Tökkel dekorálni jó. Nem kell átvenni a nyugatról jövő őrületes, rémisztő, cukorkavadász hagyományt, hanem egyszerűen magát a tököt látni, igenis szép őszi látvány. A színei, a formái, nekünk nagyon bejönnek. Tavaly kaptunk egy felkérést Csorba Anitától, az inspirációk.hu bloggerétől, hogy készítsünk neki valami egyedi tököt. Tököt, nem tökből. Íme a Masni Dekoráció zsákvászonból álmodott tök együttese!

DSC_6758

Amire szükséged lesz a tökök elkészítéséhez: zsákvászon, kötöző zsinór, újságpapír, zacskó, olló.

DSC_6761

Tépkedd az újságpapírt zafatokra, gyűrd össze. Tedd egy zacskóba. Egy normál méretű zacskó egy 50×50 cm méretű zsákvászon négyszögbe passzol majd bele. Ha ennél kisebbeket szeretnél, ne tömd meg annyira a zacskót, ha nagyobbat, akkor keress nagyobb zacsit, de akkor nagyobb zsákvásznat is vágj!

DSC_6762

Bugyoláld be a zacskót a zsákvászonnal, mintha kis bagyut készítenél! Tekerd körbe a szárát erősen, hogy ne bomoljon ki.

DSC_6765

Most alakítsd ki a tök “gerezdjeit”, úgy, hogy a kötöző zsinórt párszor átlósan körbetekered a tökön.

DSC_6766

Mikor ezzel megvagy, elkészítjük a tök szárát. Ehhez a zsinórt nagyon-nagyon szorosan, szépen egymás mellett kezd el tekerni a bagyu szárán körbe-körbe.

DSC_6776Alaphelyzetben így fog kinézni a tökünk, de mi most megbolondítjuk egy kicsit… Mit szólnátok egy türkiz és sötétbarna változathoz?

DSC_6802

Columbus textilfestékkel fessük be (egy adag kb. fél méter 120 cm széles zsákvásznat fog be tökéletesen) a zsákvászon darabjainkat. A festék pontos elkészítése a csomagoláson olvasható!

DSC_6803

Így néz ki a sötétbarna festés közben…

DSC_6804

DSC_6805

Így pedig a türkiz…

Amikor készen vagyunk a festéssel, alaposan öblítsük át a textil, és tegyük egy rongyra száradni a fűtőtestre. Amikor megszáradt a zsákvásznunk, akkor kövessük a fenti utasításokat, és formázzunk belőlük tököket!

DSC_6806

DSC_6809

DSC_6812

Jó tök készítést mindenkinek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s