dekoráció · diy · gyerekeknek · otthonra

Apróságok naptára

A cím lehet akár két értelmű is. Hiszen ezekbe a kis gyufás dobozkákba tényleg csak apróságok férnek bele, de készülhet akár a legkisebbekkel együtt is. Nálunk a dekor ragasztó szalagok felragasztásában már segített a kisfiam. Majd meg is töltötte magának… Meglévő Lego kockákat, emberke fejeket, bárdokat, kardokat dugdosott a naptárba, hogy milyen jól fognak ezek még jönni később.

DSC_1957

DSC_1941

Amire szükséged lesz: 24 db gyufás doboz, natúr csomagoló papír, ragasztó pisztoly, dekor ragasztó szalagok (amiket használtam, innen vannak), baker’s twine vagy olyasmi zsinór, egy kb. 50 cm hosszú bot, öntapadó címkére kinyomtatott számok 1-24-ig (vagy szép kézírásod van, kézzel is feliratozhatod a dobozkákat)

DSC_1943Ürítsd ki a gyufás dobozokat, és sima csomagoló papírból vágj le 24 db kis téglalapot, amivel körbe tudod burkolni őket.

DSC_1945Ragasztópisztollyal ragaszd rá a papírokat a dobozokra.

DSC_1946Amikor beburkoltad az összes dobozt, jön a legjobb rész: a dekor ragasztó szalagozás. Ebben nekem most nagy segítségem volt:

gyufas

DSC_1954A dekor ragasztó szalagozás után ragasszuk fel a sorszámokat (vagy írjuk rá kézzel). Majd vágjunk különböző hosszúságú (10-20 cm között) darabokat a zsinórból, és ragasztó pisztollyal rögzítsük a doboz belsejébe őket.

DSC_1962Fűzzük fel a botunkra a dobozokat tetszőleges sorrendben! A bot két végére nagyon erősen csomózzuk oda az akasztónak szánt zsinórt!

DSC_1964Készen vagyunk, rejtsünk apró ajándékokat a dobozokba!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s