újrahasznosítás · diy · otthonra

Rakj rendet, megnyugszik a lelked

A cipős dobozokat mindig elrakom, nemcsak a karácsonyi cipős doboz akció miatt, hanem mert néha jól jönnek ezt-azt elcsomagolni, kincsesládává is villámgyorsan képes vagyok átalakítani egyet, és most pedig a sálaimnak készítettem belőlük új otthont.  Nem mellékesen, sál-betegségem van, igen… nagyon… például nadrágból, pulcsiból is készítek, varrok pomponosat, vagy nemes egyszerűséggel veszek. Így a sál helyzet az előszobában eszkalálódni kezdett. Rakoncátlankodtak, össze-vissza tekeregtek, nem találtam meg őket. Rend kellett ide!

pottyos_doboz_diy_01Amire szükséged lesz: cipős dobozok, maradék anyag, olló, ragasztóspray, ragasztópisztoly, vonalzó és toll.

pottyos_doboz_diy_02Mérd le a doboz pontos méreteit, és készíts skiccet, hogy mekkora betétre lesz szükséged.

pottyos_doboz_diy_03Ha olyan cipős dobozod van, aminek egyben van a teteje az aljával, vágd le a tetejét!

pottyos_doboz_diy_04Ha megvan a skicc (ami itt jobb oldalt látszik), egy eltúlzott kereszt forma kell, hogy legyen. Vágd ki az anyagból a megfelelő méretet! A doboz méreteihez a szélein adj hozzá 1,5-1,5 cm-t.

pottyos_doboz_diy_05Fordítsd meg az anyagot, ne a színére mérj. Itt először mérd ki a 1,5 cm-t ráhagyást (ezt fogjuk az élein átfordítani), majd készítsd el a “keresztet”, vágd ki a sarokból a felesleges darabokat, lásd a következő fotót!

pottyos_doboz_diy_06Készen van a bélésünk!

pottyos_doboz_diy_07Vedd elő a spray ragasztót, és a DOBOZT vékonyan fújd be ragasztóval. A ragasztó spray-t mozgasd jobbról-balra, egyenletes ütemben, ne kerüljön egymásra több réteg. Fontos! Ha világos anyaggal dolgozol, akkor mindenképpen SZÍNTELEN vagy ÁTLÁTSZÓ spray-t használj!

pottyos_doboz_diy_08A bélés anyagot, szépen türelmesen “simogasd” bele a ragasztós doboz belsőbe. A sarkoknál szükséged lesz valószínűleg egy kis ragasztópisztolyos segítségre, mert ott fontos a pontos rögzítés, de ezt a spray-vel nem tudod megoldani. A bélés anyag szélein meghagyott 1,5-1,5 cm-t, ahogy a képen látod, hajtsd kifelé. Ragaszd le ezt is.

pottyos_doboz_diy_09

Most következik a doboz külső ruhája. Újra ragasztó spray-vel vigyél fel vékony réteget a doboz külsejére. ÜGYELJ ARRA, HOGY BENTRE SEMMIKÉPP SE KERÜLJÖN! Hajts vissza 1 cm-t a külső borításból a tetején, és kezd el szépen lassan beledolgozni a ragasztós felületbe az anyagot. Menj körbe a dobozon.

pottyos_doboz_diy_10A külső ruha, kb. egy 1 cm-rel legyen magasabb, mint a doboz maga. Ezt hajtsd be alulra, és ragaszd le.

pottyos_doboz_diy_11

pottyos_doboz_diy_12Készen vagyunk, jöhetnek a sálak!

pottyos_doboz_diy_13

További újrahasznosítós ötleteinket itt nézheted meg!

Sőt, még több rendrakós ötletet itt találsz:

– Hangtompító a fiókba

– Újságok, magazinok, irány a láda!

– Kreatív kulcsosszekrény: Rendet az előszobába!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s