újrahasznosítás · dekoráció · diy · falra · festés

Faldekoráció és konyharuhatartó újratöltve

Nem bírtam magammal. Ez a konyhafal az agyamra ment. Mivel fiókok vannak mellette, semmi 3D-s dolgot nem lehet odatenni elé, mert akkor nem lehet kihúzni a fiókokat, csak valami 2D-s dekorációval lehetett tuningolni rajta. És úgy érzem, hogy végre sikerült! Ha mégse, jön majd egy harmadik bejegyzés, amikor a mostani állapotot módosítom :). De most már sokkal jobban megy a főzés is!

x_goodfood_tuning

Első lépésben felfestettem a “Good food – Good life” feliratot. Na, nem tetszett. Aztán lecsiszoltam, hogy vintage hangulata legyen. Így már jobb lett egy fokkal, de a színeket hiányoltam. A felirat elkészítését itt találod!

047_m

 

Kezdhetjük? Először maszkoljuk fel a csíkokat, amiket szeretnénk felfesteni. Pontos cikkcakk maszkolási útmutatót itt találtok.

IMG_3703-001

IMG_3704-001

Fessük ki a kívánt színekre. A háromból két színnél sima fehér diszperzitbe kevertem a festékpasztákat, mert elég kevés mennyiségre volt szükségem.

IMG_3705-001

Festés után gyorsan húzzuk le a maszkoló szalagot, mert egyrészt befolyik alá a festék, másrészt pedig a szalag leszedi az alatta lévő festékréteget.

IMG_3706-001

Most már csak a konyharuha tartót kell elkészíteni! Egy falécet csiszoljunk le és portalanítsuk, majd fessünk be a kívánt színre. Én a türkiz diszperzit festéket használtam, és utána átlátszó festékspray-vel átfújtam.

fotó 3-001

Fúrjuk ki az akasztó gombok lyukait. Én az IKEA-ban olyan gombokat vásároltam, amit úgy kell felszerelni, hogy magát a lécet is az tartja majd.

fotó 2

 Készen is volnánk!

masni 004-001

masni 086-001

Egy segítő kéz mindig jól jön!

masni 089-001

Gyere, nézegess még több festős projektet:

– Kreatív falfestés: Cikkcakk (“chevron”) a falon

– Falfestés

– Faágból fényképtartó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s