diy · otthonra

Mobilos fotók, hová veletek? Füzetre!

Rengeteg fotóm van, amit a telefonommal készítek, és rengeteg füzetem is van csak úgy. Gondoltam keljenek egybe valahogy. Amúgy laptopon dolgozom, és mindenféle naptár és jegyzettömb programokat birtoklok, mégis imádom a füzeteket. Kicsiket, még kisebbeket, nagyobbacskákat. Van kemény fedeles, puha fedeles, pöttyös, egyszínű, mindenféle. Én vagyok a füzetek Gombóc Artúrja! Nyáron már vontam be olcsó spirál füzeteket textillel, most folytatva a fotók felhasználási felületének bemutatását füzeteket fogok képekkel dekorálni. Az eljárás roppant egyszerű, akár nagyobbacska gyerekünket is bevonhatjuk a dekorálási munkákba.

fotos_fuzet_02Amire szükséged lesz: füzetek, kinyomtatott fotók, olló, vonalzó, oldószer mentes papírragasztó, füzetek, könyvek bekötésére alkalmas átlátszó öntapadó fólia.

fotos_fuzet_03Hajtsd ki a füzetet, és kezd el a fotókat rendezgetni. A fotókból valószínűleg vágnod kell, jó játék lesz megtalálni a hiányzó helyekre passzoló képeket. Közben nosztálgiázni abszolút ér!

fotos_fuzet_04Ha kész a válogatás, oldószer mentes papírragasztóval ragasszuk fel a képeket a füzet külső oldalára. (Azért van szükségünk oldószer mentes ragasztóra, mert így a fotóink biztos nem lesznek foltosak, nem marja át a ragasztó a fotópapírt.)

fotos_fuzet_05Most fordítsuk meg a füzetet, és vágjuk az öntapadó fóliából, a füzetnél minden irányban 2-2 cm-rel nagyobb darabot.

fotos_fuzet_06A fólia felhelyezési technikája a következő: egy pár centis sávon kezdjük el felragasztani, és a közepe felől fentre-lentre simítsuk végig az ujjunkkal. Majd az öntapadó fólia hátlapját újabb pár centivel bontsuk tovább, és simítsuk a fóliát a fotókra.

fotos_fuzet_07Folytassuk a hátlap lehúzást, fel-le simítást egészen a füzet külső oldalának teljes befedéséig.

fotos_fuzet_08Amikor készen vagyunk, fordítsuk át a füzetet, és a túllógó 2-2 cm-ket hajtsuk szépen a füzet belső oldalára. A sarkakat vágjuk ki.

fotos_fuzet_01Készen is vagyunk, és már neki is állhatunk teleírni az új füzeteinket!

Füzetet textillel is bevontunk már, nézd meg itt!

Mobilos fotóink közül pár a falon végezte, olvasd el hogyan!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s