dekoráció · diy · otthonra

Tulipános láda helyett… Tulipános üveg

Először azt hittem, hogy ajtóra rakható díszt készítek az összeválogatott alapanyagokból, de aztán amikor készen lett, annyira megtetszett, hogy inkább lakáson belül tartottam. Még keretet is csináltam neki tapaszból a falra. Ugyan kint is remek is idő van, de minden egyes pillanatban amikor ránézek a kis fali kompozíciómra mosolyra görbül a szám, hogy bent is itt a tavasz!

tulipanos_tapaszos_uveg_02Amire szükséged lesz: egy 2,5-3 decis kiürült üdítős üveg, pár szál tulipán (ha nincs kedved bíbelődni az igazival, lehet akár mű is), dekortapaszok (a képen látható tapaszok egy része innen van), 1 mm-es drót

tulipanos_tapaszos_uveg_03Ragaszd körbe az üveget a dekor ragasztó szalagokkal

tulipanos_tapaszos_uveg_04Most elkészítjük az üveg “fülét”. Vágj le egy kb. 50 cm hosszú darabot a drótból. Hajtsd félbe, majd a felezőpontnál csavard meg 3-4-szer. Rakd fel az üveg nyakára, ahogy a képen látod. Majd az üveg nyakán túl csavard meg újra 3-4-szer.

tulipanos_tapaszos_uveg_05A csavarás utána hajtsd vissza a megmaradt pár centit, ahogy a képen látod. Így kész az üveg fültartója.

tulipanos_tapaszos_uveg_06Vágj le egy kb. 80-cm-es darabot a drótból. Hajtsd félbe.

tulipanos_tapaszos_uveg_07Fűzd át a fültartó lyukán a félbehajtott drótot. Majd kezd el összecsavarni.

tulipanos_tapaszos_uveg_08Csavarj szorgalmasan, amíg majdnem végigérsz. Fűzd át a fület a fültartón, és csavard készre a drótot.

tulipanos_tapaszos_uveg_09Élővirág esetén tegyél vizet az üvegbe, és mehetnek is bele a tulipánok, művirág esetén, csak tedd bele a virágokat az üvegbe. Én most egy fotókeretet szedtem le a falról, és raktam ezt a tulipános üveget a helyére. Az üveg köré, a már használt dekor ragasztó szalagokból készítettem egy keretet.

tulipanos_tapaszos_uveg_10A dekor ragasztó szalag nyom nélkül visszaszedhető, így nem kell aggódnod, dekorálj vele bátran!

Ha tetszett, akkor nézd meg a többi dekor ragasztó szalagos munkánkat is!

3D felirat – Mondj igen-t!

Faágból fényképtartó

Dekortapaszos karkötők

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s