recept · tipp

Heti tipp: a narancsfilé titka

Narancsfilé? Igen, kérem szépen. Ez a neve, amikor a narancsról még azt a fehéres áttetsző hártyát is eltávolítjuk. Sok receptben szerepel, hogy a narancsra hártya nélkül van szükség, és csemeténknek is először érdemes így adni. De szerencsére ennek is meg van a trükkje. És igazából nem is a hártyát távolítjuk el a narancshúsról, hanem a narancshúst a hártyáról!

Amire szükség van:

– narancs és éles kés

Alaposan mossuk meg a narancsunkat.

_MG_2070-001

Vágjuk le az alját és a tetejét, majd szépen a héját is. (Ha bio narancsunk van, és nem szeretnénk, hogy kárba vesszen a héja, akkor azt is feldolgozhatjuk, és nagyon jól fog jönni később!)

_MG_2073-001

Ha ezzel megvagyunk, rendelkezésre áll egy pucér narancs.

_MG_2076-001

A hártyák mellett jobb és bal oldalt messük ki a narancsszeleteket!

_MG_2085-001

Így haladjunk körbe!

_MG_2087-001

Készen is volnánk! Nagyon finom!

_MG_2092-001

Gyere, olvasgass még több tippet:

– Heti tipp: mihez kezdjünk a pucér citromokkal és narancsokkal

– Heti tipp: raktározz be reszelt citrom- és narancshéjból!

– Heti tippünk: jó-e még a tojás?

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s