diy · tipp

Heti tipp: a tojás kifújása

Közeledik a húsvét, ami sokszor egyet jelent a tojás dekorálással. Megmondom őszintén, nálunk  a tojások kifújása évről-évre probléma, mert azért valljuk be, ez nem egy kellemes tevékenykedés. Ezért idén a nyakamba vettem az internetet, és láss csodát, találtam egy szuper ötletet a Gyereketető oldalon. Gondoltam kipróbálom, és jelentem, sikerrel jártam, így tényleg mindenkinek ajánlom! Tiszta fizika, csak óvatosan a tűvel és a fecskendővel!

Tehát. Szükséged lesz injekciós tűre és egy 10 ml-es fecskendőre. (Ezeket patikában veheted meg, én 18 illetve 25 Ft-ot fizettem darabjáért). A tű legyen hosszú és vastag. A tojást óvatosan lyukaszd ki, és nagyobbítsd meg a lyukat kb. 3 mm átmérőjűre. Tedd rá a tűt a fecskendőre, és szívd tele levegővel. Vezesd be a lyukba a fecskendőt, és óvatosan, lassan, fecskendőzz levegőt a tojásba. Ettől a megnövekedett nyomástól a tojás belső élete szépen elkezd kifolyni. Egy tojás teljes kiürítéséhez kb. 9-10 ilyen levegő befecskendezésre van szükség.

Amikor kész vagy, mosd le a tojásokat, öblítsd is ki, és lyukkal lefelé tedd tojástartóba egy éjszakára, hogy minden kicsöpögjön belőle. Másnap bátran dekoráld kedvedre!tojas_kifujasa

További húsvéti és tojásos ötleteinkért kattints:

Jó-e még a tojás?

Csinos tojáskosár

Tojáskeksz recept

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s