összejövetelekre · recept

Recept: a nekünk tökéletes húsvéti kalács

Nekünk bejött, és nyugodt szívvel ajánljuk!

7

Hozzávalók:

1

– 65 dkg BL 80-as (kenyér-) liszt,

– 1 kk só,

– 2,5 dkg friss élesztő

– 2 “púpos” kk méz

– 2 nagyobb tojás +1 a kenéshez

– 1, 2 dl langyos tej

– 1 pohár (150 g) natúr joghurt

– 5 dkg vaj
1. Egy lábosban melegítsük meg a tejet annyira, hogy még kényelmesen bele tudjuk mártani az ujjunkat. Ha ezt villany tűzhelyen tettük, vegyük le a meleg lapról a lábost. Tegyük a mézet a tejbe és szórjuk bele az élesztőt, majd keverjük habosra.

2. A lisztet alaposan keverjük össze a sóval, majd jöhet bele a 2 tojás, az élesztős tej, az olvasztott vaj és a joghurt. Ha nem állna össze, nagyon kis mennyiségekben adjuk még hozzá tejet. Jól gyúrható, nem lágy tésztát kell kapni.
3. Jöhet a kemény munka! Kb. 10 percig dagasszuk a tésztát, takarjuk le konyharuhával és szobahőmérsékleten kelesszük kb. 2 órán át!

5
4. Vegyük ki a tálból, és egy lisztes felületen fonjuk kalácsot belőle. Nagyon laza fonatot készítsünk! Kelesszük tovább legalább fél óráig!

6

5. Sütőt kapcsoljuk be 200 fokra. Majd kenjük meg a kalácsot a felvert egész tojással, és ha már meleg a sütő, akkor tegyük be sülni a kalácsunkat. Fél óra múlva kész is a remekmű. Jó étvágyat!

8

Húsvéti ötleteinket itt találod. Szemezgess velünk:

– A pink mókus húsvétja

– Heti tipp: a tojás kifújása

– Letölthető húsvéti képeslapok Judit Káposztás Illustration & Graphic Designtól

– Húsvét tojáskeksz nélkül?

– Villámgyors tojásdíszítés

Recept: a nekünk tökéletes húsvéti kalács” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Masni lányok!

    Ezt másfajta lisztől is el lehet készíteni véleményetek szerint? Próbáltátok mással? Köszi, gratula a bloghoz! NagyBari

    Kedvelés

    1. Szia Bari! Egyelőre fehér tönkölyliszttel próbáltuk ki még, és nagyon jól sikerült azzal is. Milyen lisztre gondoltál? Szia: Masni 🙂

      Kedvelés

  2. Sziasztok!

    Kókusz vagy mandulaliszt esetleg? Az arányokra lennék kíváncsi, ha tudtok segíteni benne. Köszike

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s