recept · tipp

Heti tipp: egyszerű gyors fokhagymapucolás

Bevallom, hogy volt már, hogy lazán a könnyebb utat választottam, és benyúltam a hűtőbe, és a fokhagymakrémet választottam (pedig volt itthon fokhagyma!), és képes voltam azzal fűszerezni, mert nem volt kedvem a fokhagymával bíbelődni…

fokhagyma puccer

Utánanéztem, kipróbáltam ezt a pucolási módszert, és nagyon jó!

_MG_2180-001

Szedjük gerezdekre, és a lapos felével fektessük a vágódeszkára.

_MG_2184-001

Egy nagy konyhakést fektessünk rá, és sózzunk rá egy nagyot az öklünkkel. (Feszültséglevezetésnek is tökéletes. Én a traktoros szomszédra gondoltam, aki ismételten flexelt…)

_MG_2194-001

A fokhagyma héja egyszerűen leválik.

_MG_2196-001

A gerezd végét levágjuk, és készen is vagyunk. Zseniális!

_MG_2195-002

Talán láttátok már Ti is ezt a videót, ahol 10 másodperc alatt megpucolnak egy fej fokhagymát, kipróbáltam, de elvéreztem…

További tippek is érdekelnek?

– Heti tipp: házi vanília esszencia

– Heti tipp: a narancsfilé titka

– Heti tippünk: jó-e még a tojás?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s