recept · tipp

Heti tipp recepttel: ne csípjen annyira a vöröshagyma

Szeretem a hagymát, akár nyersen is. De néha túlzottan csíp. Mi ilyenkor a teendő? Vegyünk el a csípősségéből, és élvezzük a hagyma finom ízét egyszerűen! Hogyan? Egyszerűen!

kicsik1

Vágjuk fel a hagymát apróra! Egy tál hideg (akár hűtőbe is betehetjük) vízbe áztassuk be 10-15 percre!

_MG_2353-001

Halásszuk ki a hagymát, és egy tiszta konyharuhán csepegtessük le! Készen is vagyunk!

És akkor jöjjön a ráadás recept, vagyis a Masni-féle “bruschetta”: 

Amíg ázik a hagymánk (kb. fél fej), addig kockázzunk fel 1,5 paradicsomot. Keverjük össze a csípősségmentesített hagymát a paradicsommal, mehet bele egy kis frissen őrölt só és bors, valami zölddel pedig díszíthetjük. Nagyon finom!!!

_MG_2369-001

A tipp tippje: azért mert elvettük a hagyma csípősségét, azért még első randira nem ajánljuk ;)!

Gyere, nézz még több tippet tőlünk:

– Heti tipp: házi vanília esszencia

– Heti tipp: a narancsfilé titka

– Heti tippünk: jó-e még a tojás?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s