újrahasznosítás · divat · diy

Pöttyözz divatos sortot nyárra!

Biztos Nektek is vannak olyan ruhadarabjaitok, amiktől egyszerűen nincs szívetek megválni. Lapul a szekrény hátsó zugában, minden nagyobb pakoláskor előkerül, ránézel, nosztalgiázol, majd visszarakod. Mert EZ a pulcsi, EZ a farmer nem mehet csak úgy a gyűjtőbe. A múltkori pulcsis történet után, most a szülés előtt vett – akkor még divatos, egyenes szárú – farmerem esett áldozatul. Két dolognak is, egyrészt az újrahasznosítási lázamnak, másrészt meg a pöttyös korszakomnak. Az eredmény: csinos, pöttyös farmer sort.

farmerpotty_01Amire szükséged lesz: egy farmer (lehet sort is, úgy akkor majd nem kell levágnod), tégelyes textilfesték, vonalzó, toll, radíros végű ceruza vagy hurkapálca.

farmerpotty_02Amennyiben hosszú farmerrel dolgozol, gondold végig, hogy milyen rövid sortot szeretnél. Nekem van egy kedvenc sortom, a hossza tökéletes, így azt használtam mintának.

farmerpotty_03Most jön a méregetés. A nadrág oldalsó varrásán jelöld végig tollal (mosás után kijön, ha nem nyomod rá nagyon), hogy milyen sortávval szeretnél pöttyözni. Én most 3 cm-ként jelöltem. Nem érdemes kihagyni ezt a lépést, a szép, rendezett pontozás csak így sikerül. Ezekhez a pontokhoz kell majd illeszteni a vonalzót a vízszintes pöttyözésnél.

farmerpotty_04Pöttyözéshez hurkapálcát használtam, ennek kb. 3-4 mm az átmérője. Ha nagyobb pöttyöt szeretnél, akkor használd a radíros ceruzavéget, azzal kb. 6-8 mm-es pöttyöket kapsz.

A pöttyözést, a derékvonallal párhuzamosan végeztem, az volt a követendő “egyenes”. A pöttyöket egymástól 3-3 cm-re nyomtam a farmerre.

farmerpotty_05A vonalzót használtam vezetőnek (követve az oldal varrásra tett 3 cm-es jeleket), és szépen lassan bepöttyöztem az egész nadrágot. Először az elejét, megvártam, míg megszárad, majd a hátulját, itt is vártam, majd a lábrésznél volt középen egy 5-7 cm-es csík, amit csak a lábszárakat széthajtva tudtam bepöttyözni.

TIPP: nekem az vált be, hogy minden egyes pötty nyomdázása előtt újra a festékbe merítettem a pálca hegyét, úgy nyomdáztam. Többszöri nyomdázásra a második pötty már sokkal fakóbb lett.

farmerpotty_06A teljes száradás után, sütőpapíron keresztül átvasaltam a pöttyöket. (Kérlek, olvasd el a Te festékeden, hogy hogyan, milyen hőfokon kell vasalni, vagy kell-e egyáltalán a tartósításhoz!)

farmerpotty_07

farmerpotty_08

farmerpotty_09Készen vagyunk, viseljük örömmel!

További ruha átalakítási ötletért kattints:

Egyszerű és gyors átalakítás: batikolás

Ombre pólófestés

Konyharuhák új élete

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s