ajándék · ékszer · dekoráció · diy

Tinikorunk ékszere: csomózott karkötő

Idén nyáron annyi minden lesz menő, hogy felsorolni is nehéz, de a korábbi évek karkötő őrülete ki fog még tartani, sőt. Eszembe jutott ezzel a karkötő mániával kapcsolatban, hogy gimiben mennyi karkötőt csomóztam, tekertem, úúúristen. Előkaptam a még akkorról megmaradt hímző fonalaimat – khm… szóval nem mostaniak, na – és próbáltam visszaemlékezni, és sikerült. Ez nem sok dologgal kapcsolatban mondható el mostanság, de a csomózást nem felejtettem el, így most megosztom Veletek. Első körben az alap, csíkos karkötő csomózását mutatom meg, és ha bejön Nektek is, akkor hozom a többi, picit bonyolultabb mintát is, jó?

karkoto_csomozas_01Amire szükséged lesz: tetszőleges színű hímzőfonalak.

karkoto_csomozas_02Egy kb. 25 cm hosszú (ebből 13 cm a csomózott rész, a többi a fonott kötő rész) karkötőhöz 120 cm hosszú szálak szükségesek. Duplán veszek egy szálat (azaz 240 cm), és annyi szálat vágok, ahány csíkot szeretnék. A mintában most egy 8 csíkos karkötőt fogok bemutatni (4 szín x 2 csík).

karkoto_csomozas_03Miután levágtad a szálakat, igazítsd egymás mellé őket, majd csomózd meg, hogy maradjon egy bújtató. Szedd szét a szálakat, ahogy szeretnéd, hogy egymás után következzenek.

karkoto_csomozas_04Most jön a csomó: fogd meg a bal szélső szálat és a mellette lévő szálon először felül, majd alul vezesd át, és a hurkot húzd meg felfelé (a szálakat összetartó csomó irányába).

karkoto_csomozas_05Egy teljes csomóhoz kétszer kell a fent leírt hurkot megcsinálnod.

karkoto_csomozas_06Azzal a szállal, amivel elkezdtél csomózni, azt vezesd végig az összes többi szálon, azaz a kezdő szállal csomózz rá mindegyik szálra.

karkoto_csomozas_07Most jöhet a második sor. Fogd meg a bal szélső szálat, és csomózd végig a többi szálon. Haladók kézbe is vehetik (mint a fotón is látszik, hurokba ujj bedug, többi ujjal feszít, másik kézzel szál megfog és csomóz).

karkoto_csomozas_08Két komplett sor ilyen szépen fog kinézni. És most lehet folytatni, folytatni, folytatni, amíg a kellő méretet megkapod. Amikor végeztél, ügyelj rá, hogy maradjon kb. 25 cm szabad szálad.

karkoto_csomozas_08Amikor a mintával készen vagy, akkor csomózd össze a szálakat egy csomóba, és a fennmaradó kb. 25 cm szálat fond össze. Az elején is vágd fel a hurkot, és azt is fond be. Készen is vagy.

karkoto_csomozasEgy kis napfény még, szépen barnult bőr, és a karkötők ragyogni fognak a karodon :)!

Amennyiben szeretnéd, hogy a mintás karkötők leírását is felrakjam, írd meg ide kommentbe! Köszi!

További nyári ötleteinkért kattints:

Játszósátor – minden anya / gyerek álma?

Trendi traccs az árnyékban

Ombre tornacipő festés

Tinikorunk ékszere: csomózott karkötő” bejegyzéshez 4 hozzászólás

    1. Kedves Tímea, jövő héten itt lesz :)! (De addig még emészthetővé kell tennem a leírást, mert csinálni tök egyszerű, na, de leírni… :))

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s