5+1 · festés · gyerekeknek

5+1 ok, amiért feltétlenül kavicsos parkba menjetek a gyerekkel

Mottó:

“Imádok a véletlenre gondolni – arra, ahogy egy elejtett szó, egy kavics a cipőben az egész világegyetemet megváltoztatja.”

– Anne Tyler

A gyerekek szeretnek sétálgatni, szeretnek gyűjtögetni. Szerencsére hazánkban számos olyan park illetve játszótér van, ahol hosszú és mély kavicstakarón át hódolhattok gyermeketek fenti szenvedélyeinek. Te sem mész hiába! Nem tudtad? Íme 5+1 ok, amiért feltétlen ilyen helyre menj!

Írta: Gulyás-Gibicsár Éva

IMG_1145-001

1)      Akvárium. Ha még nincs, ideje, hiszen hamarosan úgyis házi állatért fog könyörögni a gyerek, és egyből ki is védheted a sarokból támadó bogyók veszélyét, ha kedvesen a halak szeretete felé tereled. Hazaérve a kavicsos sétából zsebeit kipakolva, valamint az üres akvárium felett különböző irányokból kedvesen megrázogatva elegendő kavicsotok lesz az akvárium építés elkezdéséhez.

2)      Szókincsfejlesztés. Új helyzetek új szavakat jelentenek gyermeked szótárában. Keresve sem találhatsz jobb alkalmat, hogy megtanítsd neki a kavicsos rágógumi, krétaszerűvé száradt kutyakaki, üvegszilánk, hajléktalan és nyelvescsók kifejezéseket. (Figyelmeztetés: „Az nem kókuszgolyó édesem!” mondatot gyakorold séta előtt, hogy a megfelelő nyugodtsággal a hangodban tudd majd kiabálni.)

3)      Ingyenes akupunktúra: nem telik rá, na és? Két kör egy izmosabb parkban és garantáltan minden testrészedhez tartozó pontocskát masszírozni fog egy megfelelő kavics. Ne aggódj a hatásfok miatt! Enyhén megemelve és rázogatva a lábad a természetes erők majd a megfelelő helyekre irányítják a kavicsokat, amik aztán hazáig gyógykezelésben részesítenek.

4)      Meditatív állapot elérése. A gyűjtögetést minden gyerek megszakítja egyenletes, hosszú kavicsban csoszogással. Megpróbálhatod tiltani, olyan semmitmondó indokkal, hogy tönkremegy a cipője, de inkább használd ki az egyenletes, monoton surrogó zajt a gyors meditatív állapot elérésre. Szélben még könnyebb, hiszen a surrogtatás következtében felkavart kavicságy apraja úgyis a te szemedbe megy, így látás híján még egyszerűbben eléred a kívánt állapotot.

IMG_0521

5)      Kardio edzés. A gyerekek néha megindulnak. Futnak picit ide-oda, egyenes jó messzire, meglepően gyorsan. Még kavicson is. Nekünk azonban –a súlyunk miatt lehet…- kisebb küzdelem megindulni a mély kavicságyásban. Futás közben komoly erőkifejtést fogunk tapasztalni popsi-comb-vádli fronton. A haladók már a megállása előtt megközelíthetik gyermeküket, de az edzés nehézsége fokozható, ha szlalom futásban próbálsz kitérni a fel-felcsapódó kavicsok elől.

+1 Festeni való kavicsok. Végül, de nem utolsósorban menjetek, hogy minél jobb festeni való kavicsokat gyűjtsetek! Haladóknak íme, hogy csináljatok belőle különleges darabot, de a kezdők se hagyják meztelenül a kavicsokat…legalább 2 szem és egy mosoly kerüljön a laposabb kavicspofikra.

Olvass többet itt:

– 5+1 dolog, ami közbejöhet, ha blogolni szeretnél

– Fess kavicsot, hogy legyen fess a kavicsod!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s