tipp

Heti tipp: zöldborsó 1×1

Remek időszaka ez az évnek, amikor csak úgy tobzódhatunk a friss zöldségekben, amiknek tényleg van ízük. Családi nagy kedvenc nálunk a cukorborsó, született nevén a zöldborsó. Íme pár ötlet vele kapcsolatban:

– ha piacon vesszük, keressük a szép, harsány zöld, hibátlan hüvelyű árut!

– gyermekünket simán bevonhatjuk a pucolásba, és egy kis nassolás közben abszolút megengedett.

– ha megvettük, de nem pucoljuk meg azonnal, akkor maximum egy fél napig nedves konyharuhába csavarva eláll a hűtőben, ha megpucoltok, akkor zacskóban 2-3 napot bír, de együk meg minél hamarabb!

– a megszokott zöldborsó leves mellett kalandozzunk bátran más receptek felé, például a mentás főzelék első osztályú, vagy készítsünk felfújtat, esetleg bolondítsuk meg vele a salátánkat!

borso_1

Korábbi tippjeinket itt találod:

Egyszerű és gyors fokhagyma pucolás

Így nem csúszik a fakanál a lábosba

Emelgetés ésszel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s