5+1 · recept · tipp

5+1 Balaton

Ez most nem egy tudományos-fantasztikus bejegyzés lesz hatalmas okfejtésekkel, és megmondásokkal. Inkább érdekes dolgokat gyűjtöttünk össze Nektek a Balatonnal kapcsolatban.

1. Úszás. A Balatonban úszni jó. Nagyon jó. Sőt átúszni meg igazi kihívás. Először Szekrényessy Kálmán úszta át 1880-ban, Siófok és Balatonfüred között 6 óra 40 perc alatt. Azóta sok víz volt már a Balatonban (két évente a teljes vízkészlet lecserélődik, tudtad?), és már szervezetten több verseny és hobbi sport rendezvény keretében úszhatsz. Idén elsőként itt van a 2xBalaton, utána rendes átúszás Révfülöp és Balatonboglár közötti, majd az Öbölátúszás. Válasszon mindenki vérmérséklete és kedve szerint. Strandolni is abszolút ér!

uszas

2. Biciklizés. Szerencsére már a teljes kör megtehető biztonságos bicikli úton, így érdemes belevágni, nemcsak elvakult bringásoknak, hanem olyanoknak is, akik az élményt a teljesítmény elé helyezik. 2-3-4 nap alatt kényelmesen körbe tekerhető a táv. Részletes információkat itt találsz. Mi idén, talán túl bátran, de egy nap alatt körbementünk. És még élünk. Jó volt :).

bringa

3. Bor. Az északi part után, egyre jobban feltör a déli is. Ha szervezett ivászat híve vagy kövesd a borutakat! Északon itt és itt, délen pedig itt. Amennyiben csak egy-egy titkos helyre szeretnél bekukkantani, akkor északon szerintünk a Jásdi pincébe menj, délen pedig ne hagyd ki a Konyári birtokot!

konyari_borForrás

 4. Strand. Egyszer érdemes “körbestrandolni” a Balatont. A legjobb strandok az itthon.hu portál szerint: a balatonfüredi Kisfaludy, a gyenesdiási Játékstrand (gyerekekkel szuper!), a csopaki községi strand, a siófoki nagystrand és a balatonföldvári Keleti-strand.

strand
5. Lángos. Mit érne egy Balatonnál eltöltött nap igazi lángos nélkül? Az internetet böngészve az emberek két táborra szakadtak. Az egyik tábor az északi parti Révfülöpön Anna néni lángosára esküszik, a másik tábor a déli Széplakon lévő Erzsi néni lángosa mellett voksol. Mi, egyelőre maradunk a saját receptes lángosunknál, azt próbáltátok már?

Streetfood otthon - éljen a lángos

+1  Fesztivál

Fesztiválozni menő, mint már előző 5+1-es bejegyzésünkben is megírtuk. Idén annyi fesztivál lesz a Balaton körül, mint égen a csillag, mindenki találhat kedvére, zenei ízlésére, gasztronómiai beállítottságára megfelelő fesztivált. Az össze fesztivált összegyűjtve itt találod. Velünk, azaz a Masnis lányokkal, a Strandfesztiválon futhattok majd össze :).

strandfesztival

Jó Balatont mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s