dekoráció · diy · falra · otthonra

Így marad a helyén a dekortapasz!

Nagyon szeretem a dekortapaszt, más nevén dekorációs ragasztó szalagot, vagy washi tape-et, vagy ki hogy nevezi. Remek mintákkal kapható, szuperül kombinálható, villámgyors, egyszerű, és tényleg hülye-biztos. De a személyes tapasztalataim alapján a tapasz nem nagyon szeret hosszútávon ott maradni, ahová én tettem. Felpöndörödik, lejön, elereszti magát. Nagyon sok dekortapaszos anyagot csináltunk már mobiltöltő díszítést, nyári parti dekorációt, ceruzák öltöztetését, illetve egy nagy tavaszi fali képet, de a tapasztalatom az volt mindegyikkel, hogy egy idő után lejött a szalag. Persze, újra is ragaszthattam volna, más dekorral, hiszen ez az egyik lényege is, hogy visszaszedhető és bármilyen új színnel, mintával újraragasztható. De én szeretném, ha sokáig szépen a helyükön maradjanak a huncut tapaszok, így megoldást kerestem. És örömmel jelentem, hogy találtam! Dekupázs ragasztónak hívják.

dekortapasz_keret_1Amire szükséged lesz ehhez a projekthez: pár egyszerű képkeret (jó, ha fehér, azon szebben mutatnak a tapaszok), tapaszok, sniccer, dekupázs ragasztó, ecset.

dekortapasz_keret_2Ragaszd a keretre a tapaszt, ahogy szeretnéd, szélésre, középre, több csíkban, ahogy tetszik! A keret illesztésnél érdemes toldani a tapaszt, a gért sniccerrel tudod a legegyszerűbben szépen vágni.

dekortapasz_keret_3Amikor fent van a tapasz a helyén, vékony rétegben kend át dekupázs ragasztóval, hagyd megszáradni. Kész vagy!

dekortapasz_keret_4

dekortapasz_keret_5

dekortapasz_keret_6Nálunk most a kisfiam rajzai, és tapaszos alkotása került a keretbe.

További dekortapaszos ötletek:

Dekortapaszos karkötő

Faágból fényképtartó

Betűdekoráció dekortapasszal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s