dekoráció · diy · otthonra

Villámgyors, pipacsos ajtódísz

A nagy, karkötő készítési lázban, meg a sok teendő miatt, mintha egy kicsit háttérbe szorult volna a kopogtató mániánk. Ez így nem maradhatatott, ajtódísz kellett! Pont a svéd lakberendezési áruházba vitt az utam egyik délután, ahol rátaláltam a leárazott, piros pipacsokra, és kész is volt a terv. A megvalósításért már csak a maradék anyagaim között kellett megkeresnem a pipacs tökéletes alapját. Ebben a tengerész csíkos, póló anyagban meg is lett!

pipacsos_kopogtato_1Amire szükséged lesz: egy hungarocell koszorúalap, maradék csíkos anyag (fontos, hogy egy picit rugalmas legyen, így jobban felfekszik majd az alapra), pipacsok, kis darabka szalag, ragasztó pisztoly, olló.

pipacsos_kopogtato_2Egy határozott mozdulattal szedd le a virágok fejét a szárról. Ha nem megy, akkor nyesőollóval vágd le a virágokat, a sima olló a virágszárban lévő dróttól kicsorbulna!

pipacsos_kopogtato_3Vágj csíkokat az anyagból, ezekkel a szálakkal fogjuk körbetekerni az alapot.

pipacsos_kopogtato_4Rögzítsd egy ragasztó pöttyel az első szálat az alapot, és kezd el körbetekerni. Fontos! A hungarocell megolvad a ragasztó pisztoly melegétől, ezért óvatosan, és apró ragasztó pontokkal dolgozz!

pipacsos_kopogtato_5A szálakat egymáshoz a koszorú kevésbé látható részein (tetején, hátoldalán) told mindig egymáshoz.

pipacsos_kopogtato_6Amikor körbe értél a tekeréssel, akkor egy kis darab szalagból, vagy fonalból készíts hurkot, és rögzítsd a koszorúra. Ennél fogva tudod majd felakasztani a kopogtatódat.

pipacsos_kopogtato_7És végül, jöjjenek a pipacsok! Én most egy oldalra rendeztem őket, egy csomóba, de az elrendezés igazából bármilyen lehet, ragasztás előtt nézegesd meg, hogy Neked hogy tetszene!

pipacsos_kopogtato_9Készen is vagyunk! Éljen a nyár!

További nyári ötleteinkért kattints!

Tengerész kopogtató

Flitteres, feliratos felső fillérekért

Kaspó díszítés könnyen, gyorsan

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s