Évek óta készítek otthon fagyit, eddig csak a pálcikás változat tarolt, de gondoltam, eljött az idő, hogy gombócos fagyi kerüljön a tálkákba. Nekiálltam böngészni a neten, mi a pontos eljárás, ha van fagyigép, ha nincs, ha szeretnék tej terméket tenni bele, ha nem. Emellett az őszibarack alapú megoldás mellett tettem le a voksomat, kicsit módosítottam az eredetin, kicsi plusz ez, kicsi plusz az. Kókuszkrémmel készítettem, tojás sárgával és mézzel. Izgalmas eredmény született!
Amire szükséged lesz: 3 nagyon nagy vagy 5 kisebb érett őszibarack, 1 nagy evőkanál méz, 2 doboz Cocomas kókuszkrém, 4 evőkanál méz, 2 tojás sárgája.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Mosd meg és vágd félbe a barackokat, csavard le őket a magjukról, hámozd meg (barna részeket vágd ki). Tedd őket maglyukkal felfelé egy sütőtálba, és a nagy evőkanál mézzel locsold meg őket. Tedd be a sütőbe, és 30 perc alatt süsd meg . Amikor kész, vedd ki, hagyd teljesen kihűlni, és botmixerrel pürésítsd.
Egy tálban verd fel a tojás sárgáját habosra. (Ígérem, legközelebb nem sárga tálban verem fel a tojások sárgáját :))
Egy közepes lábosban melegítsd össze a kókuszkrémet a mézzel.
Vegyél ki egy pár evőkanálnyit a mézes kókuszkrémből és óvatosan csurgasd hozzá a felvert sárgájához. Majd a kókuszkrém kb. 1/4-ét add a tojáshoz, keverd ki alaposan, majd folytonos kevergetés mellett öntsd vissza a tojásos masszát a kókuszkrémbe. Főzd fel óvatosan, kevergesd, míg egy picit besűrűsödik. Amikor sűrű tedd félre, és hagyd teljesen kihűlni.
Amikor mind a barack, mind a kókuszkrémes massza HIDEG, keverd össze őket alaposan. És mehet a mélyhűtőbe. Olyan edényt válassz, amiben botmixerrel kényelmesen átkeverheted a fagyit. Először óránként vedd ki és pürésítsd 5-6x. Majd tedd vissza, h teljesen megfagyjon. Nekem másnap reggelre lett tökéletes :).
Ha tetszett a receptünk, olvasd el ezeket is!