ajándék · összejövetelekre · újrahasznosítás · dekoráció · diy · esküvő · gyerekeknek · kártya · meghívó · partikellék · szülinap · zsúr

Hajtogass szívecskéből borítékot – LETÖLTHETŐ SABLONNAL

Ősszel sok a szülinap is. Ősszel megyünk lagziba is. Borítékra egész évben szükség van. Ajándékkísérőnek, vagy pont az ajándék elrejtésére, és lássuk be, van élet a fehér borítékon túl! Hajtogassuk meg magunk!

IMG_3199-001

Annyira egyszerűnek tűnt, amikor megláttam, hogy csak úgy veszünk egy szívet, és összehajtogatjuk, és kész a boríték. A valóság nem így volt, így időmet és precizitásomat nem sajnálva addig szerkesztgettem, amíg sikerült összehozni a tökéletes sablont. Két úton indultam el. Az egyik, amikor fogjuk a színes vagy fehér a4-es papírt, és egyszerűen rányomtatjuk a sablont, majd kivágjuk, és összehajtogatjuk. A másik, amikor kinyomtatjuk a sablont, kivágjuk, és ezt átrajzoljuk a nyomtatónkba nem betehető, pl. csomagolópapírra. Hát lássuk a lehetőségeket részletesen! 🙂

Az egyszerűbb út: arra a papírra rányomtatjuk a sablont, amiből a boríték lesz. Ehhez a sablont itt találjátok: szivecskeboritek_sablon_pont. Ne aggódjatok, nagyon halvány a kontúr, nem lehet majd észrevenni, ha kész a boríték!

IMG_3185-001

 

Miután kivágtuk, hajtogassuk meg a borítékokat. Egy vonalzó segítségével kössük össze a jelölőpontokat, és hajtsuk meg a vonalakat. Először a függőleges hajtásokat végezzük el, majd a vízszinteseket.

IMG_3191-001

 

Hajtsuk össze a borítékokat. Vagy eleve beleírhatjuk a mondandónkat a borítékba, vagy kártyát is vághatunk hozzá. Figyelem! Ha beleírjuk a szöveget, vegyük az figyelembe, hogy kibontáskor pont fejjel lefele lesz az olvasó kezében a szívecske!

IMG_3194-001

Dekortapasszal, matricával vagy egy szalaggal átkötve zárjuk le a borítékokat!

IMG_3196-001

 

Ha nem tudjuk a papírt betenni a nyomtatóba, akkor erre a sablonra lesz szükség: szivecskeboritek_sablon. Vágjuk ki, és a vízszintes és függőleges vonalat végén vágjunk ki egy pár milliméteres háromszöget, hogy amikor majd átrajzoljuk a sablont, akkor a jelölőpontokat könnyen át tudjuk vinni. Majd a jelölőpontok segítségével hajtogassuk meg a borítékot!

IMG_3186-001

 

A szöveget itt is beleírhatjuk a borítékba magába.

IMG_3188-002

 

Hajtsuk össze…

IMG_3189-001

Majd zárjuk le!

IMG_3190-001

 

Jó hajtogatást és ajándékozást kívánunk mindenkinek!

Gyere, kreatívkodj velünk még többet!

– Csipkeboríték – egészen lapos ajándékokhoz

– Borítékolt ötlet – Szívecskés kártya

– Olvasztott műanyagból válltáska

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s