ajándék · divat · diy · táska

Menő párnahuzat táska

Újra ránk tört az újrahasznosítási láz, készítettünk a költözős papírdobozokból puffot, meg pólóanyagból karkötőt, és most következzen a párnahuzatból táskát projekt. Nagyon szeretjük a sokszor használható bevásárló táskákat, és most varrtunk is párat, csak úgy, hogy kipróbáljuk, hogy milyen. Szerintünk szuper, vágjatok – szó szerint – bele Ti is!

parnataska_02Amire szükséged lesz: pár párnahuzat (amit már nem használsz, vagy épp olcsón rád ugrik egy lakberendezési áruházban), olló, varrógép.

parnataska_03Mosd ki a huzatokat. Amikor megszáradtak, vasald is ki, így könnyebb lesz varrni őket. Terítsd ki, majd hajtsd hosszában félbe.

parnataska_04Rajzold meg a kivágásra kerülő területet. Fülnek 25 cm-t hagyj minimum, és a pánt szélessége legyen 6 cm. A képen látható módon vágd ki a felesleget.

parnataska_05Amikor széthajtod a huzatokat, így fognak kinézni.

parnataska_06Ez a lépés az opcionális! Itt most talpassá tesszük a táskát. Fordítsd ki a táskát, majd az egyik alsó sarkát derékszögben csípd össze, és lapítsd szét. Mérj ki 6 cm-t.

parnataska_07Varrd végig a jelölés mentén, és vágd le a sarkot.

parnataska_08Cikk-cakk öltéssel varrd végig a vágott vonalat. Ismételd meg a másik alsó saroknál is ezt a műveletsort (derékszögben becsíp, lesimít, kimér, végigvarr, levág, cikk-cakkol)!

parnataska_09Ez itt újra a “kötelező” rész. A táska fülét fogjuk összevarrni. Nagy valószínűséggel a párnahuzatnak a felső része, nyitott, vagy gombsoros. Ha gombsoros, vágd le a sort, és varrd össze a fület. Ha csak átlapulós volt, akkor simán varrd össze a fület.

parnataska_10A táska fülénél hajtsuk be a vágást, és gombostűzzük végig, majd varrjuk le.

parnataska_11Újabb opcionális rész következik. A kivágott részekből varrtam egy kis táska tartót is, és rövidáru boltban kapható kis patent beütővel raktam a tartókákra patentot is.

parnataska_14Ilyenek lettek a tartókák, bennük a táskákkal.

parnataska_12Ilyen lett a sima párnatáska, aminek nincs “dobozolva” a sarka. Kisfiam ezt választotta, ebben cipeljük az oviba oda-vissza a cuccokat mostantól.

parnataska_01Itt pedig láthatjátok a szürke táska dobozolt alját is.

Jó varrást!

További varrós ötleteinket itt találjátok:

Vállalható viaszos vászon abrosz

Pihe-puha tablet tartó

Újrahasznosítás duplán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s