5+1 · otthonra

5+1 dolog, amit most azonnal tisztíts meg!

Ez a bejegyzés nem tartalmaz semmilyen riogatást, felszólítást, ejnye-bejnyézést, de arra buzdít, hogy az ősz beköszöntével, amikor a baci és vírus koncentráció is erősen megnő körülöttünk, legyünk körültekintőbbek. Ha lesznek közöttetek olyanok, akik csak ezért a cikkért megtisztítotok egy-egy dolgot magatok körül, akkor már sikerrel jártunk!

1. Billentyűzet

most_tak_meg_02Első körben kezdjünk egy alapos portalanítással kezdjük. Ha biztosak vagyunk abban, hogy a billentyűk közül egyik sincs kilazulva, akkor jöhet a porszívó (alacsony szívóerőre kapcsolva!). Utána pedig alkoholba mártott fülpiszkálóval törüljük végig a billentyűk közét, vagy ha vérprofik akarunk lenni, akkor egy ilyen csoda zselével dolgozzunk!

2. Telefon

Nyomógombos készülék esetén a billentyűzetnél leírtak remekül működnek, érintő képernyő esetén az alkoholos vattapamacs a megoldás.

3. Kulcscsomó

most_tak_meg_04Felület fertőtlenítővel vagy alkoholos vattával töröld át a kulcsaidat és a karikát. Természetesen a kulcscsomó díszt se felejtsd ki! Ha pamut, vagy textil díszed van, akkor egy mosózsákban tedd be a következő mosásba!

4. Kilincs

most_tak_meg_03Inkább ne is gondoljuk bele, hogy hányszor, ki és milyen kézzel fog meg egy-egy kilincset. Langyos, ecetes vízzel – mint a hűtő esetén – takarítsd végig a lakás össze kilincsét (figyelem, az ajtóknak két oldala van, általában, így egy ajtó két kilincset jelent :)). Mikroszálas puha ronggyal töröld szárazra a kilincseket. Ha ez a megoldás túl langyos Neked, akkor jöhet az alkoholos vattás törlés. Figyelem! Először mindenképpen végezz próbát az alkohollal egy kis részen, nehogy elszínezze vagy megmarja a kilincsedet!

5. Fogkefe

most_tak_meg_05Fontos, hogy havonta, maximum 6 hetente cseréljünk fogkefét, de azért időközben nem árt párszor a fogkefe fejünket sem fertőtleníteni. Főleg ebben az őszi megfázós időszakban! Tegyünk egy kis pohárba annyi öblögetőszert (Listerine-t, vagy egyéb más fertőtlenítő hatású öblögetőt, amennyi ellepi a fogkefe sörtéit, amikor beleállítjuk. Hagyjuk ázni egy éjszakán át.

+1 hűtő

Kicsit macerásabb, mint az előzőek, de pár havonta egyszer pakold ki az egész hűtőt, és ecetes langyos vízzel mosd ki az egészet. Vedd ki a polcokat, azokat is takarítsd le. Mikroszálas, puha ronggyal töröld szárazra a felületeket és a polcokat, majd kapcsold vissza.

További 5+1 ötletekért kattints!

5+1 film csajos estékre

5+1 tök dekorálási ötlet

5+1 érdekesség a csokiról, ajándék recepttel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s