dekoráció · diy · festés · otthonra · Uncategorized

Gyors, egyszerű és nagyon mutatós faldekoráció

Naponta többször is elszégyeltem magam, amikor beléptem a gyerekszobába, hogy még mindig nem kezdtem semmit a fehér falakkal. Oké, ilyen-olyan mentséget mindig elő lehet rántani, de ha valami ennyire egyszerű, és bármikor könnyedén át-és lefesthető, akkor tényleg irgumburgum, hogy miért nem fogtam hozzá korábban. Lehet hümmögni, hogy nem elég fiús, de miért is? A pötty csak a lányok kiváltsága lenne? Remélem, nem!

x_falpottyozes1

 

Hozzávalók:

– diszperzit festék (több színben)

– szivacshenger

– festőtálka

Ha szeretnénk valamilyen rendszert a színek felpöttyözésében, akkor osszuk fel zsineg és maszkolószalag segítségével sávokra a falunkat. Én 5 sávot alakítottam ki.

x_falpottyozes

A festést fentről kezdjük, ha valami oknál fogva lecsöppen a festék, akkor a fehér falról még könnyebben leszedjük. A szivacs festőhengert óvatosan mártsuk a festékbe, és nyomogassuk ki óvatosan. Valamennyi festék azért maradjon benne.

IMG_3603-001

Finoman nyomjuk rá a szivacshengert a falra, és a saját tengelye körül forgassuk el egy kicsit, és kész is a pötty. A legfelső sávba csak kéket, az alatta lévőbe kéket és drappot, alá csak drappot, az alá drappot és barnát, és legalulra barnát pecsételtem.

IMG_3605-001

Készen is volnánk!

IMG_4883-001

Gyere, csinosítsd velünk a faladat máshogyan is:

– Kreatív falfestés: Cikkcakk (“chevron”) a falon

– “Good food” az asztalon és a falon

– Falfestés