újrahasznosítás · dekoráció · diy · festés · otthonra

Üzenet a palackon

Van, amikor nem titkos az üzenet, és nem is kell évekig a tengerben hánykolódnia. Csak úgy szeretnénk elmondani. Az már csak hab a tortán, ha egy palackot, üveget képesek vagyunk krétafestékkel ellátni, és akkor tényleg lakásunk díszévé válhat. Így akár naponta többször is – hangulatunknak megfelelően – ráírhatunk valami kedves üzenetet. Virággal vagy nélküle, így is, úgy is csinos!

kreatatabla_uveg_02

kreatatabla_uveg_06Amire szükséged lesz: egy üveg (az enyém ilyen), akril alapozó (Pentart acrylic primer), krétatáblafesték (Pentart), egy valamilyen más színű, sima akril festék (én most Pentart Dekor Paint soft-ot használtam), maszkoló szalag, ecset.

kreatatabla_uveg_05Mosogasd el, és töröld teljesen szárazra az üveget. Vidd fel rá egy rétegben, alaposan, mindenhová az akril alapozót. Fontos, hogy betartsd a használatit, hiába tűnik 30 perc után száraznak, nem az! 24 órát hagyd száradni. Mi Pentart alapozót használunk, kreatív boltokban találsz, ha keresnél.

kreatatabla_uveg_04A teljes száradás után, fogd a maszkoló szalagot, és maszkold ki azt a területet, amit szeretnél majd krétatáblaként használni. A maszkoló szalagot alaposan simogasd oda a felületre, főleg oda, ahol a festékkel fog találkozni!

kreatatabla_uveg_03Mi két rétegben vittük fel a krétatábla festéket, mert egy rétegben nem fedett szépen, és a felülete sem tűnt nagyon egyenletesnek. A krétatáblafesték rétegei között elég 1 óra száradási időt hagyni.

A második réteg festék után hagyd legalább egy éjszakát száradni. Majd maszkold ki a másik szín festéséhez az üveget. Értelem szerűen rá kell ragasztanod a krétatáblafestékes részre. Ezért is fontos, hogy az nagyon száraz legyen, nehogy visszaszedd a maszkoló szalaggal!

Ha készen vagy a sima szín festésével, vedd le a maszkoló szalagot, és hagyd teljesen megszáradni azt is.

kreatatabla_uveg_07

kreatatabla_uveg_08

Kész :)!

Szerintünk lehet, hogy ezek a bejegyzések is érdekelni fognak:

Őszi, leveles mécsestartó készítés, VIDEÓVAL

Menő, párnahuzat táska

Pihe-puha tablet tartó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s