recept

Recept: tönköly kenyér élesztő nélkül

Mindig is vonzott, hogy sütőporral süssek kenyeret. Egy korábbi “nem szigorú paleo kenyér” már készült nálunk szódabikarbónával, és most is így történt, de most tönkölyliszt az alap. Candida diétát folytatók is fogyaszthatják!

image001

Hozzávalók:

– 0,5 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
– 1 tk szódabikarbóna
– 1 tk só
– 8 ek olaj
– 3 dl víz (talán egy picit több, ha mégse állna össze)

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót. Egy hosszúkás tepsit (pl. őzgerinc) kenjünk ki valamilyen zsiradékkal, és lapítsuk bele a tésztánkat. Amúgy cipót is süthetünk belőle, jól formázható a massza.

Kicsit kevesebb mint egy óráig süssük. Ha szépen megbarnul a teteje, akkor kész is van!

Figyelem! Ez nem egy fehér bagett! Tömör kenyér, vékony szeleteket szeljünk belőle, és mindenféle finom kencének kitűnő alapja lesz!

image002

Gyere, süss velünk még többet:

– Kókuszos, szilvás morzsasüti (paleo, vegán)

– Tökéletes vékony tésztás pizza recept

– 5+1 kenyér

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s