ajándék · újrahasznosítás · diy · gyerekeknek · otthonra

Konyharuha kutya

Biztos sokatoknak felmerül most a kérdés a fejében, hogy “na, ezt meg honnan vette?” vagy a “erre meg mi szükség van?”, de mindegyik kérdésre van válaszom. A konyharuhaságra a válaszom az, hogy nagyon cuki anyagból volt a konyharuha, így igazából ez a mivolta nem is volt annyira meghatározó. A szükség meg szükség. Eddig is volt egy útitársam a kocsiban – elég sokat vezetek – de az a textilkutya most épp az oviban teljesít szolgálatot, kellett egy helyettes. Így ciki vagy sem, de én varrtam magamnak újra útitársat. Persze egyszerre kettőt, mert sejtem, hogy ennek az útitársamnak is jobb állomásozó hely dukál majd, mint a kocsim.

textilkutya_01Amire szükséged lesz: 1 cuki konyharuha (a képen látható IKEA-s), letölthető sablon- kattints – masni_kutya_minta, olló, gombos tű, varrógép vagy a két szorgos kezed, némi tömőanyag.

textilkutya_02

textilkutya_03Töltsd le, nyomtasd ki és vágd ki a sablonból a mintát. A sablon méretes, így nem kell ráhagyás. A konyharuhát hajtsd féle, és gombostűvel rögzítsd rá a sablonokat. Így egy vágással kapsz 2 testet és 2 fület. Figyelem, fülből 4 kell, így azt még egyszer vágd ki.

textilkutya_04Tedd színével egymásra a füleket, és varrd össze a két oldalán, alul maradjon nyitva. Ismételd el a másik füllel is.

textilkutya_05

textilkutya_06Fordítsd ki a fület. Majd vasald le.

textilkutya_07

textilkutya_08Helyezd a füleket lefelé a test szín oldalára, majd takard be a másik test szín oldalával. Rögzítsd körbe gombostűvel.

textilkutya_09Varrd körbe a kutya testét. Én most a hátán hagytam nyitva, mert úgy gondoltam, hogy innen könnyű lesz megtömni. Az is, de ha Neked a pocakon keresztüli tömés a szimpatikus, akkor a pocakját hagyd nyitva.

textilkutya_10

textilkutya_11Fordítsd ki a nyitva hagyott részen keresztül. Az olló TOMPA hegyével nyomkodd a helyére a kifordulni nem akaró részeket. Fogj némi tömőanyagot, és szépen tömd ki a kutyát, úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.

textilkutya_12

textilkutya_13Ha készen vagy a töméssel, akkor kézi öltésekkel varrd össze a lyukat.

textilkutya_17

textilkutya_16

textilkutya_15Készen is vagyunk, útra is kelhetünk.

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, akkor olvasd el további varrós projektjeinket is:

Bútor fillérekből

Pihe-puha tablet tartó

Design partedli házilag

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s