ajándék · diy · festés · otthonra

Üzenj a bögrén: kávé 1 cukorral

Tőlem senki se kérdezi meg reggelente, hogy mit kérek inni, mert a kakasok előtt normális ember az utcánkban nem kel fel, csak én. Ehhez kiegészítésként kaptam egy igazi korán kelő gyereket is, és az amúgy se lustálkodós életem mindennapjai még korábban kezdődnek. Viszont most nem rólam van szó, hanem azokról, akik vagy üzenni szeretnének, vagy csak egyszerűen emlékeztetőnek felírják, hogy mit is kérnek reggel  a bögréjükbe. Szerintem, nekik ez a megoldás egyszerűen maga lesz a tökély! Hiszen magára a bögrére írhatják fel, hogy “Édesem, feketén kérem, két cukorral”. Vagy “zöld teát mézzel, köszi”. A szívecske forma csak hab a tortán, lehet sima négyzetet, vagy akár az egész fél bögrét táblává varázsolni.

kretatabla_bogre_01Amire szükséged lesz: egyenes falú bögre (könnyebb kimaszkolni, tapasztalatból mondom), Pentart akril alapozó festék, Pentart fekete táblafesték, maszkoló szalag, ecset (opcionálisan sniccer és ceruza).

kretatabla_bogre_02

kretatabla_bogre_03Mosogasd el, és töröld teljesen szárazra a bögréket. Maszkold ki a területet. Ha nem szeretnél szíveket, akkor maszkold ki a választott területet. Ha szívecskéket szeretnél, hajts félbe egy darab papírt, és a hajtásvonal mentén rajzolj egy akkora fél szívet, ami pont ráfér a bögrédre. Vágd ki a szívet, tedd a maszkolt területre és rajzold körbe ceruzával.

kretatabla_bogre_04

kretatabla_bogre_05A felrajzolt szívet, formát vágd ki nagyon éles sniccerrel. Fontos, hogy ne tépje a maszkoló szalagot a kés pengéje, különben csúnya lesz a kontúr! Amikor körbe vágtad, óvatosan fejtsd ki a szív “belsejét”, és simítsd oda a bögréhez a maszkoló szalagot.

kretatabla_bogre_06Vidd fel egy rétegben az akril alapozót. Várj legalább 12 órát, de jobb, ha 24-et. Az alapozó huncut dolog, mert akár 30 perc múlva teljesen száraznak mutatja magát, de hidd el, nem az! Hadd száradjon sokáig.

kretatabla_bogre_07

kretatabla_bogre_08Ha letelt az idő, akkor vidd fel először egy rétegben a táblafestéket. Ennek nem kell órákat száradnia. Ha felrakod fél órára a radiátorra, már viheted is fel a második rétegeket, mert szerintem szebb eredményt kapsz a második réteggel.

Óvatosan szedd vissza a maszkoló szalagot, és most hagyd teljesen megszáradni a festést.

kretatabla_bogre_07

kretatabla_bogre_09

kretatabla_bogre_08Üzenj kedvedre.

A festék jól bírja a mosogatást, de gépbe inkább ne tedd, mosogasd el kézzel.

*****************

3 éves a Masni! Játssz velünk, nyerj Krups Dolce Gusto kávéfőzőt!

*****************

Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el ezeket is:

Üzenet a palackon

Ha nincs memóriád, legyen kupakod

Bútor fillérekből, azaz hokedli kartonból

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s