ajándék · diy · tároló

Recept: marcipános kókusz bonbon, letölthető doboz sablonnal

A karácsony közeledtével egyre ünnepibb hangulatban vagyunk, így ma egy bonbon receptet hoztunk Nektek, ami akár ajándéknak, akár magatoknak is nagyon jó, kényeztető meglepetés! A recept nem saját, Hegyi Barbara Abraka babra című remek szakácskönyvéből van, amiben ezen kívül még vagy 20 karácsonyi bonbon receptet találtok. A dobozba a bonbonon kívül kekszet vagy bármilyen más apró ajándékot tehettek!

Jöjjön először az élvezet, utána a dobozolás!

kokuszbonbon_09Kb. 20-24 kis diónyi bonbonhoz szükséged lesz: fél deci tejszín, 5 deka marcipán, 7,5 dkg fehér csoki, 9 dkg +2 dkg kókuszreszelék. A tejszínt vízgőz felett melegítsd fel, add hozzá a lereszelt marcipánt, és kevergesd, míg fel nem olvad. Keverd hozzá az apróra vágott fehér csokit, keverd tovább, amíg fel nem olvad az is. Ha homogén a massza, akkor vedd le a gőz felől, és hagyd hűlni. Majd keverd hozzá a 9 dkg kókuszreszelékhez. Én ebben a fázisában betettem a hűtőbe pár órára, és utána gurgattam golyókat belőle. A kész golyókat pedig meghempergettem a megmaradt 2 dkg kókuszban. Kész :).

A doboz sablonját innen tudod letölteni – doboz_sablon

kokuszbonbon_01Amire szükséged lesz a dobozokhoz: szép, mintás karton, szalag, vonalzó, olló, ceruza, és a kinyomtatott, kivágott sablon.

kokuszbonbon_02A letöltött, kinyomtatott sablont vágd ki, és rajzold át egy szép karton hátoldalára.

kokuszbonbon_03Vágd ki, majd rajzold be a kartonon is a hajtás vonalakat. Az olló tompa élével karcold meg egy vonalzó mentén a hajtás vonalakat.

kokuszbonbon_04Így fog kinézi a kartondobozka, amikor meghajtottad mindenhol.

kokuszbonbon_05Lyukasztóval (ha nincs, akkor óvatosan ollóval) üss kis lyukat minden háromszög felső csúcsába.

kokuszbonbon_06Tedd selyempapírba a bonbonokat, majd mehetnek a dobozba. A doboz csúcsaiban lévő lyukakon fűzz át szalagot, és húzd össze a dobozt.

kokuszbonbon_07Készen is vagyunk!

Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el ezeket is:

Szupergyors nemezgirland

5 villámgyors karácsonyi dekorációs ötlet

Recept: marcipános kókusz bonbon, letölthető doboz sablonnal” bejegyzéshez 4 hozzászólás

    1. Kedves Szilvia! Minél magasabb zsírtartalmú, annál jobb. Mi most 30%-os tejszínnel dolgoztunk! Szia Dia

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s