5+1 · ajándék · gyerekeknek

5+1 gyerekkönyv ötlet a fa alá

Mostani bejegyzésünkkel azoknak szeretnénk segíteni, akik még keresnek egy apróságot, egy kedvességet, mellyel megörvendeztethetik gyereküket karácsonykor. A mesekönyv egy ideig remek együtt töltött idő, majd ahogy nőnek, saját olvasmánnyá növik ki magukat a könyvek. A válogatásunk erősen szubjektív, nálunk, a mi családunkban ezek a könyvek a slágerek, és reméljük, hogy Nektek is tetszeni fognak!

kar_gyerekkonyv1. Claude könyvek – Claude, a kicsi, dundi kutya, aki csinos piros pulcsit és menő micisapkát hord nálunk hatalmas sláger. Remek kalandokba keveredik, legjobb barátjával Bolyhos Zokni urasággal, és minden mese végén időben hazaérnek, nehogy lebukjanak a gazdik előtt, hogy merre csatangoltak aznap. Járnak vidéken, cirkuszban, bent a városi forgatagban, a sípályán és egy még egy szellemet is lelepleznek. A 6 könyvből álló sorozat felolvasva, vagy akár első olvasmányként is remek időtöltés!

kar_gyerekkonyv22. Julia Donaldson könyvei – a kisebbnek szóló Graffaló könyvek, a Boszi seprűnyélen, vagy a Majom mamája mind roppant szórakoztató mesék, még nekünk felnőtteknek is. A versbe szedett történetek nagyon könnyen az ember fülébe másznak, így mi 5 órai teához boszit eszünk chips-szel, és Hó-hahó mégiscsak van Graffaló fordulatok bekúsztak a mindennapjainkba. A legcsinosabb óriás pedig a legszebb mese az önzetlen felebaráti szeretetről, hisz zsiráf kapta nyakkendőmet, nem fázik a nyaka többet!

kar_gyerekkonyv33. Mi micsoda könyvek – ezt a sorozatot azért ajánljuk, mert a kisebbnek a Mi micsoda mini sorozatban vannak remek könyvek, a  junior sorozatban az 5 év körüli gyerekek állandó kérdéseire adhatunk könnyebb válaszokat a könyvek segítségével, a nagyobbak a Mi micsoda klasszikus sorozatából kaphatnak már nagyon izgalmas darabot a fa alá! De nemcsak könyvek, hanem hangos könyvek, sőt, társas és kvízfüzet is része a Mi micsoda családnak!

kar_gyerekkonyv14. Paddington mackó kalandjai – Paddington (akinek egyébként mára életnagyságú bronzszobra van London azonos nevű vasútállomásán) Peru dzsungeléből keveredik a nagyváros forgatagába, ahol a Brown család veszi védelmező szárnyai alá. És a védelemre rá is szorul szegény mackó, ugyanis egy állatpreparátor jobban szeretné egy múzeum falain belül látni, mint a Brown család barátságos otthonában. A mackó kalandjaiból készült filmet, már vetítik a magyar mozik, érdemes azt is megnézni, igazi, karácsonyi családi moziműsor!

kar_gyerekkonyv45. Aprótörpe indiánok – Az apró wigwamok között gyufásdoboznyi indiánok gyűjtik a makkot, ülnek a tűz körül, és ünneplik minden hónapban a teliholdat. Ők az aprótörpe indiánok. Ám hiába aprók, bátorságban és hőstettekben nincs hiány. A legbátrabbak és legleleményesebbek persze a törzs legfiatalabb harcosai: Táncoló Pitypang, a vakmerő indiánfiú és Ásító Felhő, a bölcs indiánlány. Egyik kaland a másik után, annyi, hogy már a második kötet is elkészült róluk!

kar_gyerekkonyv5+1. Lengemesék – Egyelőre még csak a tavaszi és a nyári mesekötet készült el, de most karácsonyra megérkezett a Lengekalendárium dvd-n. Hogy kik is a lengék? A Nádtenger őrei! Róluk eddig még nem hallottál? Az bizony nem csoda. A nádas összes többi lakójáról készült már festmény, fénykép, tudományos leírás, a lengéket azonban nem látta még soha senki. Egyedül a Nádtenger lakói tudják, hogy a lengék a nádas nyugalmának őrzői, az itt élő állatok védelmezői.

Még több 5+1 válogatásért kattints!

5+1 érdekesség a kávéról

5+1 könyv, amiből remek ajándékokat készíthetsz

5+1 film csajos estékre

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s