recept · tipp

Tipp: egyszerű(bb) cukormázazás

Ha már megsütöttük a mézeskalácsot, akkor nálunk általában itt meg is áll a tudomány, mert a cukormázazást annyira macerásnak találom, hogy inkább hagyom is. Ha mégis ráveszem magam, akkor sógornőm anyósának a receptjét használom, ami a következő: 1 tojás fehérjét felverek, majd apránként hozzáadagolok 15 dkg porcukrot.

IMG_3987-001

Idén viszont kipróbáltam azt, amit eddig sose, hogy nem zacskóba, hanem sütőpapírból készített tölcsérbe töltöttem a mázat. Tehát sütőpapír összegörget szorosan, ragaszt, massza beletölt, fent bezár, alul icipici lyuk kivág. A nylon zacskóval ugye az volt a baj, hogy nyeklett-nyaklott, nehéz volt precízen tartani. A sütőpapír viszont merevebb marad (jó, ok, egy idő után ez is átázik, de akkor jöhet a következő sütőpapír tölcsér :)), könnyebb dolgozni vele! Próbáljátok ki!

sutopapir

2010_karacsony_ 012-001

 

 

További tippjeinkért kattints!

Így marad tovább szép a karácsonyfád!

Tejmentes kávé élvezet

Készíts otthon mandulavajat féláron!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s