dekoráció · diy · otthonra

IKEA hack: szívószálból madáretető

A madáretetés, mint olyan, sokunknak az eszében van ilyenkor télen, de egyrészt nem is tudja, hogy hogyan álljon hozzá – mint például mi, vagy legyint, hogy á, mások majd megteszik. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán szuper cikket olvashattok a madarak téli etetésének szükségességéről és mikéntjéről. Tudományosan nem elemezném tovább a dolgot, inkább a kivitelezés oldaláról boncolgatnám tovább a dolgot. Nekünk kutyáink vannak, az ember azt gondolná, hogy remekül megférnek a madarakkal, de nem. Sőt még a madáreleségre magára is rá vannak gerjedve. Így most létra segítségével nagyon-nagyon magasra akasztottam az elkészült design etető-oktaédereket.

madaeteto_szivoszal_07

madaeteto_szivoszal_01Amire szükséged lesz: szívószálak (pl. ilyen), hímzőfonal, olló, hurkapálca, vonalzó.

madaeteto_szivoszal_02

A leírásban most azt fogom megmutatni Nektek, hogy hogyan tudtok egy olyan oktaédert készíteni, aminek az alsó része szabályos, a felső része viszont nyújtott. De természetesen megcsinálhatjátok teljesen szabályosra, azaz egyenlő oldalúra mindenhol, vagy megcsinálhatjátok alul-felül nyújtottra. A képeken mindegyikre találtok változatot, nézegessétek őket!

Az alul szabályos, felül nyújtott oktaéderhez szükséged lesz: 4 szál félbevágott szívószálra, és 4 szál egészre.

madaeteto_szivoszal_03Kösd a hurkapálcára a hímzőfonalat, így tudod a legegyszerűbben átjuttatni a fonalat a szívószálon és készíts 2 db szabályos, azaz minden oldalán egyforma háromszöget. Csomózd össze erősen a fonalat, amikor készen vannak a háromszögek.

madaeteto_szivoszal_04Most összekötjük a háromszögeket úgy, hogy az egyik kész háromszög egyik oldalába fűzünk fonalat, majd egy szabad alap következik, majd a másik háromszög egyik oldala. Itt is csomózz erősen, ha körbe értél.

madaeteto_szivoszal_05Itt tartunk most, egy alap hiányzik csak. Ezt az előző lépésben leírt módon fűzd hozzá a meglévő háromszögekhez.

madaeteto_szivoszal_06Kész az etető szabályos része. Ehhez kell hozzáfűzni az egészben hagyott szívószálakat, és úgy fog elkészülni a nyújtott rész.

madaeteto_szivoszal_08Így néz ki, amikor készen lesz. Fűzz fonalat a csúcsára, ahol fellógatod, és helyezd be az eleség golyót a másik csúcsába.

madaeteto_szivoszal_09Játssz a szívószálak méreteivel, és színeivel bátran! A madarak biztos nagyon hálásak lesznek a finom falatokért!

Még több ötlet tőlünk Neked, itt:

Vicces feliratok a bögrén, így készítsd el!

Készíts saját profi fotóshátteret!

Egy perces forralt bor dekoráció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s