dekoráció · diy · gyerekeknek · otthonra

5 perces DIY: olcsó, egyszerű éjjeli fény

Nálunk az éjszakai fény kötelező része minden napunknak, illetve éjjelünknek. Vagy én megyek (általában), vagy a kisfiam jön (kevésbé általában), de mozgás van. Kómás állapotban meg még nekem is jól jön, ha nagyjából látom, hogy merre kell mennem. Ez a mostani éjjeli fény egy egyszerű és nagyszerű ötlet, amihez pár befőttes üveg, pár elemes LED lámpa, színes karton és lyukasztó kell.

ejjeli_feny_09
ejjeli_feny_06Amire tehát szükséged lesz: befőttes üvegek, LED lámpa, öv vagy sima papírlyukasztó, színes kartonok, vonalzó, olló, ceruza.

ejjeli_feny_07Egy kis matek. Mérd meg a befőttes üveg átmérőjét a talpán. A kapott értéket (7-8-9 cm?), szorozd meg 3,14-gyel (azaz Pí-vel). Az így kapott érték lesz a belső karton hossza. A karton magassága függ az üvegtől, illetve attól, hogy szeretnéd-e, hogy túlnyúljon az üveg száján vagy sem. Én csináltam most egy túlnyúlót (piros) és egy simát (kék).

ejjeli_feny_08Lyukasztóval lyukassz egy csomó lyukat. Ha Neked is van övlyukasztód, akkor variálhatod a lyukméreteket. Ha nincs, a sima egyforma random lyukak is tökéletesen fognak mutatni! Haladók akár valamelyik izgalmas csillagképet is a papírra lyukaszthatják :)!

ejjeli_feny_09

Tegyük bele az üvegbe a lyukasztott kartonokat, és tegyük az ágy mellé (ahol nem tudjuk leverni éjjel), vagy az ajtó mellé, hogy akár mi, akár csemeténk lássuk az utat.
Vagy az éjjeli fény egyszerű féleleműző is lehet, hiszem meseszépen világít!

ejjeli_feny_10Így már a mackók sem félnek. Éljen!

Még több gyerekeknek szánt ötletünket itt találod!