összejövetelekre · gyerekeknek · tipp

Kis korkülönbség – nagy korkülönbség? Mindenhogyan jó, csak együtt legyünk!

Nagy a rokonság szerencsére, van sok-sok unokatestvér, nagybácsi, nagynéni, unokahúg, unokaöcs és persze korkülönbségek. Nagynéni, aki 6 évvel idősebb, unokatestvér, aki 37 évvel fiatalabb, szóval generációk minden mennyiségben.

Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy ha sok-sok gyerek van együtt, akkor is lehet jól szórakozni (a hangerőről most nem teszünk említést:)). Először is szögezzük le, hogy együtt lenni jó. Mivel már nagyon ritka, hogy a családtagok a közelünkben éljenek (és ez sajnos nálunk is így van), ezért valószínűleg nagyon ritkán találkozunk.

 

Saját tapasztalat, hogy az első fél óra a legkeményebb. Mindenki örül és megőrül egyben. De ha ez utóbbi csak a gyerekekre korlátozódik, mi pedig mély levegőt véve csak arra koncentrálunk, hogy senki ne sérüljön meg, és nem most próbáljuk megnevelni őket, akkor egy fél óra, és mindenki kezes bárányként fog viselkedni és kulturáltan fog szórakozni.

masni_stencil_falfestes001

Persze garancia erre sincs, hogy egyszer csak nem szabadul el a pokol, ilyen esetekre két varázsszer vált be nálunk: figyelemelterelés és az evés. Nini, ott repül a kismadár vagy nini, ott vannak a finomabbnál finomabb falatok.

Fő a bizalom, és higgyük el, hogy tudnak vigyázni egymásra! Szerencsére az önfeledt játék közben figyelni is fognak egymásnak, főleg a nagyobb testvér a kisebbre.

masni_stencil_falfestes002

Nem kell egy fél játékboltnyi játékot felkínálni. Főleg, ha több generáció lesz jelen. Egy-két dolog elég, elrakodni is bőven elég lesz! Kortól függetlenül a gyerekek lételeme a mozgás. Futni, ugrálni, rohangálni.

masni_stencil_falfestes005
1-3 év kor között képesek a gyerekek egy dolgot órákig csinálni. Ilyenkor még csak egymás mellett játszanak a gyerekek, nem egymással, de a társaságot ugyanúgy igényelheti ez a korosztály is. 3-6 éves korig már a szerepjátékoké a főszerep.

Nekünk, felnőtteknek persze az a feladatunk, hogy mindenki élvezni tudja a közös játékot!

Teremtsük meg a területet, ahol nyugodtan randalírozhatnak. Pakoljuk el a lehető legtöbb mindent, hogy nehogy azért ne tudjanak játszani a gyerekek, mert csak összevesznek, hogy mihez kapjanak. Ne feledkezzünk meg, hogy ezek ritka pillanatok a gyerekek számára is, hogy végre együtt lehetnek. Ne fegyelmezzük őket állandóan, ne szóljunk bele mindenbe, ne irányítsuk őket. Felesleges, és mi sem tudunk kikapcsolódni a többi felnőttel. Szülőtársakkal is nyugodtan beszéljük meg, hogy mi a határ. Mert lássuk be, eléggé különbözőek lehetünk a szigor terén, a gyerekeket meg csak összezavarja, hogy az én anyukám megengedi, a tied meg nem. És a legfontosabb a kényelem. Nincs rosszabb, mintha ideges lesz egy kisgyerek, mert kényelmetlen a ruhája.

masni_stencil_falfestes004

A budapesti Mamas & Papas üzletekbe megérkeztek a legszebb tavaszi gyerekruha kollekciók. A gyerekek, igen vannak fiúk is közöttük, akik szeretnek öltözni. Ezt a Mamas & Papas is jól tudja, ezért idén egy igazán különleges tavaszi kollekcióval készült a gyerekek számára. A stílusos, finoman kidolgozott, gyönyörű darabok között megtalálhatóak azok a viseletek, amiket a játékos hétköznapokra ajánlanak, de azok is, amiket az igazán különleges alkalmakra.

masni_stencil_falfestes003

Igazán különleges darabok jelentek meg a LIMITED EDITION kollekcióban, ami most először érhető el Budapesten! Ezek a ruhák a szülőket is egyből leveszik a lábukról, nem csak a gyerekeket! Elképesztően jó ízléssel összeállított szettek, aprólékosan kidolgozott különálló ruhák, és stílusos kiegészítők alkotják ezt a limitált kollekciót. A kollekció termékei elérhetőek a Mamas&Papas webshopjában és mindkét budapesti üzletében.

Gyere, olvasgass még több tippet tőlünk:

– Tipp: Éld túl a családi rendezvényt (és a gyerekek is)!

– A sikeres babazsúr titkai

– A sikeres gyerekfotózás titkai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s