recept · tipp

Tipp: saláta ebéd az üvegből

Biztos vagyok benne, hogy köztetek is sokan vannak, akik viszik magukkal az ebédet a munkahelyükre. Én is viszem, és amikor a mostani megoldás nyomára bukkantam az internet sűrű erdejében, rögtön beindultak a fogaskerekek a fejemben. Egyrészt, üvegbe zárva, a saláta napokig friss marad, így akár 3-4 napra előre is elkészíthetők az ebédek. Másrészt sokkal környezet- és egészségtudatosabb üvegben ételt szállítani, mint például műanyagban.

salataebed_01

Két dologra érdemes odafigyelni az salátaebédünk összekészítésénél, illetve a tálalásnál:

– fontos a rétegrend!

Alulra kerül az öntet, rá mennek a nehéz darabok, utána a könnyebbek és legvégül a friss, levegős saláta. Hűtőbe rakva, 3-4 napig eláll így az összekészített saláta, ügyeljünk rá, hogy az öntet tényleg alul maradjon!

– fogyasztás előtt 15-20 perccel vegyük ki a hűtőből.

Így az öntetünk szoba hőmérsékletűre melegszik, és könnyebben átjárja salátánk minden kis zeg-zugát.

Ebéd előtt természetesen borítsuk tányérra az üveg tartalmát, keverjük át kedvünkre!

salataebed_02

Ha nincs ötleted, hogy mit zárj az üvegbe, akkor mi salátáink receptjét holnap megtalálod nálunk!

Még több tippet ide kattintva olvashatsz:

Így nyisd ki a banánt!

Zab, a sokoldalú – ajándék recepttel

Tejmentes kávé élvezet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s