újrahasznosítás · divat · diy · gyerekeknek · otthonra · táska

Varrj tartókát régi farmeredből!

Szerintem idén télen rossz volt felettünk a farmernadrágok csillagállása, mert 3 hónap alatt 4 farmerből varrtam térdnadrágot nyárra. Így viszont keletkezett egy csomó levágott szár – mivel a nadrágok újrafeldolgozásának a térdük komplett elmúlása volt az oka, gondolkoztam, hogy mi is lehetne belőlük. Kincses dobozkából, tartóból és  szütyőből sosem elég, így varrtam belőlük – sorozatgyártással – párat. Íme.

farmer_t_13

farmer_t_01Amire szükséged lesz ehhez a projekthez: levágott farmernadrág lábszárak, ferdepánt, gomb, szalag, és varrógép.

farmer_t_02

farmer_t_03Vágd le a farmerek alsó szegését, és varrd be őket az egyik oldalon.

farmer_t_04

farmer_t_05Dobozold ki az aljukat. (Részletesebb leírást az alj kidobozálásáról a Masni Magazin Baba különszámában olvashatsz.)

farmer_t_06

farmer_t_07

farmer_t_08

farmer_t_09

Kezd el felvarrni fel a ferdepántot széthajtva a tartóka belső, felső peremére. A varrást úgy kezd el, hogy egy 5 cm-es darab maradjon szabadon. Mielőtt teljesen körbeérnél, állj meg, kb. 5 cm-re a varrás kezdetétől. Jelöld ki, hogy kell illeszkednie a ferdepántnak, varrd össze, majd fejezd be a körbevarrást.

farmer_t_11

farmer_t_10Varrj egy gombot a tartóka elejére, egy kb. 20 cm-es szalagot a tartóka lehajtandó felső részének belső oldalára. A szalagot a gomb köré tekerve rögzítheted majd.

farmer_t_12Ti milyen kincseket raktok majd bele?

Ha szeretnél még több varrós ötletet nézegetni, akkor kattints ide! Vagy olvasd el tegnapi bejegyzésünket az újrahasznosított dolgainkról!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s