diy · otthonra

5 perc DIY: kutyajáték fonás

A cím némi magyarázatra szorul. És ha már magyarázkodom, az már necces. Szóval igazából a kutyáknak MINDEN játék. Az is, amiről Te azt szeretnéd, hogy tartsák tiszteletben, legyen szó egy frissen elültetett cserép virágról, a kedvenc túracipődről, vagy a veteményes kert karóiról. Így az ember néha próbálkozik, hogy vesz – általam – izgalmasnak hitt dolgokat, hogy azokkal majd sokkal szívesebben játszanak majd. Próbálkozni ér, lehet, meg reménykedni is. Hiszen a remény hal meg utoljára. Így most a múltkori pusztítást feledés leple alá rejtve, készítettem a négylábú családtagoknak egy-egy új játékot, ami kellően emberszagú, és szívből jövő, remélem, tényleg megértik, hogy mire lenne ez való.

kutyajatek_01Amire szükséged lesz a játékok megfonásához: a türkiz színű kisebbhez: 4 db 90 cm hosszú 6 cm széles anyagmaradék csík, a nagyobb, fekete mintáshoz, 4 db 120 cm hosszú 8 cm széles anyagmaradék csík.

kutyajatek_02A szálakat hajtsd félbe és varrd végig, majd vagy hagyd így a színen megvarrva, vagy ha kifordítva varrtad, akkor fordítsd a színére.

kutyajatek_03Fogd meg a 4 szálat rögzítsd egymáshoz biztosító tűvel, vagy csomózd össze.

kutyajatek_04

kutyajatek_05

kutyajatek_06

kutyajatek_08

kutyajatek_09Hajtsd szét 4 irányba a szálakat, és kezd el a körbefonást. A bal felső szálat hajtsd rá a jobb felsőre. A jobb felsőt a jobb alsóra, a jobb alsót a bal alsóra, és a bal alsó szálat fűzd bele a bal felső hurkába.

kutyajatek_10

kutyajatek_11Húzd meg a szálakat szorosra, majd ismételd a körbefonást, amíg a szálakból már csak 5-8 cm marad. Sokkal könnyebben megy majd a munka, ha egy kutya is van esetleg az öledben :)!

kutyajatek_12A végét csomózd össze, vagy tekerd körbe erősen fonállal.

DSC_7568A jó kutyáknak pedig add oda :)!

kutyajatek

DSC_7580

DSC_7581A kicsi azonnal lecsapott a nagyobbik játékra, elvitte, elbújt vele. A nagy beletörődéssel szemlélte, hogy oké, a kisebbik marad neki. Ő ott azonnal a helyszínen lefeküdt, a 12 éve mellé, ennyi izgalom egy napra pont elég is volt.

Varrtunk már kutyanyakörvet is, láttad? És a szőnyegünk is kutyaszőr mentes :)!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s