dekoráció · diy · otthonra

Dekor-létra, a nappali különleges dísze

Biztos, hogy egyedül vagyok ezen rajongásommal, de én nagyon szeretem a létrákat. Persze a magasba visznek, csodálatosan elérhetővé tesznek messzi dolgokat, de én nem csak ezért szeretem őket. Hanem, mert szépek. Ugye, ez most meghökkentően hangzott, de igen, a létrák kecsesek, és nemcsak a feljebb jutást szolgálják. Tárolhatunk is rajtuk. Bizony ám. Sokat töprengtem azon, hogy hogyan lehetne saját, dekorációs célra épített létrám, aztán belevágtam. Akarom mondani, belefűrészeltem. Íme.

dekorletra_10

dekorletra_01Amire szükséged lesz: 1 db gyalult fenyőléc (24x40x3000 mm), 1 db 25 mm átmérőjű fenyőrúd (1250 mm hosszú, 1 tubus Pentart lazúr,  fúrógép, D25mm fenékfúró fej, dekopír fűrész, csiszolópapír 120-as, 180-as és lazúrozáshoz jó ecset.

dekorletra_02A három méteres fenyőlécet még a barkácsáruházban ketté vágattam, így egyrészt sokkal könnyebben haza tudtam hozni, másrészt egy vágást meg is spóroltam. Pontosan kimértem a létra fokainak a távolságát. 1500 mm hosszú szálakba 300 mm-ként jelöltem a leendő lyukak közepét. A fenyőrudat szintén pontosan kimértem 300 mm-ként.

dekorletra_03

dekorletra_04

dekorletra_06Fenékfúróval kivágtam a lyukakat, és a létra végén lecsaptam a lécek sarkait (a szebb megjelenés érdekében).

dekorletra_05A rudat feldaraboltam.

dekorletra_07Mind a létra oldalait, mind pedig a fokokat alaposan megcsiszoltam. Először 120-as finomságú papírral, majd a 180-assal.

dekorletra_08Faragasztót tettem az egyik oldal kifúrt lyukjaiba, és óvatosan belehelyeztem a feldarabolt fenyőrudakat. Beragasztóztam a másik oldal lyukjait, és ezekbe is rögzítettem a fokokat.

dekorletra_09

dekorletra_11Hagytam a ragasztót 12 órát száradni, majd lazúrral beszíneztem a létrát.

Megkértem az 5,5 éves kisfiamat, hogy segítsen lefotózni, hogy épp lazúrozom a létrát. Az ujjacskája belelógott, de a képek magukért beszélnek :). Készítettem a sorozatból egy gif-et, hogy lássátok hogyan dolgozom :).

dia_letrat_fest

Teljes száradás után elhelyeztem a szobában, és használom azóta is.

dekorletra

Még több lakásszépítő ötletet keresel? Ide kattints, és találsz!

 Egyszerű és gyors faldekoráció – a stencil

Bútor fillérekből, azaz hokedli kartonból

Tekerj lámpát magadnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s