dekoráció · diy · otthonra

Láncra vert emlékek, folyékony fém és egyéb őrületek

Nagyon szeretek fényképezni. Régebben sokkal több képet hívattam elő, nyomtattattam ki, de mostanában ez valahogy el-el maradt. Így valamelyik este erőt vettem magamon, és a nagyik és a saját örömömre végre megint fényképeket töltöttem fel az egyik digitális labor oldalára. A képek elkészültek, és akkor jött a jogos kérdés, hogy oké, de hová rakom ki őket? Így született meg ennek a láncos képkeret tartónak az ötlete, melyen tovább kísérleteztem a folyékony fém festékkel. Az eredmény nekem tetszik, most már arra lennék csak kíváncsi, hogy Nektek bejön-e?

folyekonyfem_keret

foly_fem_keret_01Amire szükséged lesz: képkeretek, Pentart folyékony fém festék, ecset, kb. 70 cm kis szemű lánc (barkácsboltokban, vastelepen pár tíz forintért kapható), és keretenként 2 db kampós csavar.

foly_fem_keret_03A kampós csavarokat, csavard be a keretbe. Gondold ki, hogy álló vagy fekvő függesztést szeretnél.

foly_fem_keret_04A festéket keverd fel, majd fesd be a képkereteket. A folyékony fém festék száradási ideje elég hosszú – ne hagyd magad megtréfálni, ha száraznak tűnik, 12 óra száradás idő előtt semmiképpen sem az! Ha úgy döntesz, h rákensz egy második réteget, bátran, én is megtettem, egyenletesebb, szebb lett az eredmény, de egy réteggel is megállja a helyét! Ha Te is csak arany színű kampós csavart találsz, akkor a csavart is fesd be!

Én most nem lakkoztam, mert várom, hogy az oxidáció kellemesen egyedivé tegye a kereteket, de ha szeretnéd fémes csillogásukat sokáig megőrizni, akkor oldószeres lakkal vond be a festéket.

foly_fem_keret_05Egy csípőfogó segítségével darabolt méretre a láncot, akaszd a kampóba, tegyél fotót a keretbe és mehet is a falra!

foly_fem_keret_06

foly_fem_keret_07

Még több képkeretes kép ötletet itt találsz:

Rakd feszített vászonra a képeket!

Tv keretbe is rakhatod!

Faágból készült fényképtartó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s