5+1

5+1 ok, amiért lányok, Ti is bringázzátok körül a Balatont!

Előző héten, barátnőmmel (szia Zsófi!), egy nap alatt körbetekertük a Balatont. Igen, mi ketten, lányok. Egy nap alatt. Nem, nem vagyunk versenybringások, és nem, nem edzettünk évekig. Az érzésen felül, hogy mit teljesítettünk, és hogy tényleg bármire képesek vagyunk, ott zakatolt bennünk a kérdés majd minden 10 km után, hogy “Hello, Lányok! Hol vagytok?!?!?!” Magunkon kívül nem láttunk lányokat, csak és kizárólag pasikat, pasicsapatokat. De miért? Lányok, ébresztő! Tessék nyeregbe pattanni, és nekiindulni. Nem, nem ragaszkodom az egy naphoz – ez csak tényleg az extrém bevállalósoknak oké – mehet 2-3-4 nap alatt is, de gyertek!!! Bringázni jó, és a balatoni bringakörút pedig vár mindenkit! Összegyűjtöttem Nektek 5+1 indokot arra, hogy miért jó lányokkal együtt bringázni.

balaton_bringa

1.  Közös beszélgetés – ettől a pasik tuti lemennek hídba, meg kiakadnak, hogy akkor most tekerünk vagy dumálunk, de mi majdnem végigbeszélgettük a nyeregben töltött 15 órát. Tény, hogy volt miről beszélnünk, mert mostanában sajnos, nagyon keveset tudunk, de a gyerekektől kezdve a munkát át, a régi emlékekig és persze receptekig mindenről volt szó. Közben egyszer annyira belemerültem egy dologba, hogy elbambultam a bringautat, és estem egy példásat, mert most használtam először klipszes pedált, de onnantól kezdve figyeltem már erre is :).

balaton_bringa_05

2. Sportagy – zéró állóképességgel ne vágjon bele senki, de egy kis felkészüléssel nyugodtan neki lehet iramodni. Az ekkora távok teljesítése már nem csak állóképesség kérdése, hanem fejben dől el. Próbáld ki, hogy tényleg mire vagy képes.

balaton_bringa_07

3. Látvány. Nem lehet betelni a látvánnyal. Kár, hogy a bringaút maga, kevésszer fut közvetlenül a Balaton partján, de mesés tájakon visz végig. Lehet, sőt kell is töltekezni!

balaton_bringa_01

4. Büntetlen örömök. Ez az a nap – vagy ezek azok a napok -, amikor reggel, tízóraira és ebédre is ehetsz 3 palacsintát, és 1 lángost, meg 2 fagyit. Tényleg minden energiádra szükséged lesz :)!

balaton_bringa_02

5. Vannak bringaszervízek, kávézók és ha felszállsz a vonatra, akkor sincs para. A Balaton-kerülés – hangsúlyozom, nem kell 1 nap alatt – szóljon az utazásról, az élményről. Ne aggódj, ha szükséged lesz rá, vannak bringaszervízek (meg mivel rajtatok kívül csak pasik lesznek, tuti megáll valamelyik segíteni :)), kávézni remek helyeken lehet, és mindenhol jár vonat, így ha besokalltok, felszállhattok.

balaton_bringa_04

+1. Essen le a pasik álla. Mi most tényleg nagyon kilógtunk a tekerők táborából. Mindenki – ergo a pasik, akik szintén tekertek – úgy néztek ránk, mint a csodabogarakra. Az első megállónkon a kávézó tulaj kedvesen megkérdezte, hogy bringázgatunk-e, meg hogy merre megyünk. Mondtuk, hogy körbe. Nem értette. Mondtuk, hogy mi most itt vagyunk, de estére már körbeérünk. Nem hitte. Ha olvasná – amit kétlek – akkor üzenem, hogy de igen, megcsináltuk :)!

balaton_bringa_08

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s